Reteta cornulete untura cu rahat

Cornuletele cu untura sunt extrem de fragede, iar daca ar fi sa numim o perioada a anului mai potrivita pentru a le prepara, cu siguranta am numi Craciunul. Acest dulce poate fi preparat cu untura, care exista din prisosinta mai ales in ultima luna a anului.
 

TIMP DE PREGĂTIRE 30 minute
TIMP DE PREPARARE 1 oră 10 minute
TIMP TOTAL 1 oră 40 minute

 

 

 150 gr untura
 100 gr smantana
 2 galbenusuri
 1 lingurita extract de vanilie
 1 varf de cutit de sare
 rahat
 zahar pudra pentru pudrat
 faina cat cuprinde in aluat (in functie de tip)

 

 

Pasul 1 - Prepari compozitia pentru Reteta cornulete untura cu rahat
 

Amesteci sarea, untura, galbenusurile si vanilia intr-un bol de dimensiuni medii. Adaugi smantana si continui sa mixezi pana cand compozitia devine una cat mai omogena.
In continuare, trebuie sa adaugi faina, dar iti recomandam sa o cerni. Faina se adauga putin cate putin in amestecul initial. Prima data vei folosi lingura si, pe masura ce aluatul devine mai consistent, vei putea framanta direct cu mana.
Aluatul obtinut are o consistenta elastica si nu se prinde de mana.


Pasul 2 - Pui aluatul la frigider
 

Aluatul pentru cornulete se modeleaza intr-o bila mare, se infoliaza si se da la frigider, timp de o jumatate de ora. In acest timp prepari rahatul de umplutura.


Pasul 3 - Modelezi cornulete cu untura si rahat
 

Dupa 30 de minute, scoti aluatul din frigider si il intinzi pe blatul de lucru tapetat in prealabil cu faina. Cu un sucitor faci o foaie mare, tai un disc mare luand ca reper si ajutor o farfurie rotunda, mare. Acest disc il imparti in mai multe tringhiuri si in fiecare triunghi adaugi cate putin rahat.


Pasul 4 - Coci cornuletele
 

Cornuletele modelate se pun intr-o tava cu foaie de copt si se coc in cuptorul preincalzit la 190 grade Celsius, timp de circa 25 de minute.


Pasul 5 - Servire Reteta cornulete untura cu rahat
 

Cand sunt gata, cornuletele se scot din cuptor si din tava, se presara cu zahar pudra si se lasa la racit. Sunt deosebit de fragede.
Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Cozonac fara framantare cu rahat
Cozonac fara framantare cu rahat
Ai nevoie de: 1 kg faina 3 oua + 1 galbenus pentru uns 330 ml lapte 110 g unt topit 25 g drojdie 250 g zahar 1 lingurita esenta de vanilie 1 praf sare Coaja rasa de la o lamaie ...
Salam de biscuiti cu nuca
Salam de biscuiti cu nuca
Salamul de biscuiti este un desert iubit de toti pofticiosii. Este o reteta foarte usor de preparat, pe care o poti personaliza in functie de preferintele tale. Pe langa ingredientele de baza, poti...
Cornulete cu nuca si vanilie
Cornulete cu nuca si vanilie
Mult iubitele “cornuletele lui Garcea” au revenit in trend, fiind renumite pentru gustul lor perfect si pentru textura frageda a acestora. Acest tip de fursecuri sunt absolut senzationale si ti se...