Pui marinat in sos de portocale

Carne de pui delicioasa marinata intr-un amestec de suc de portocale, ceapa, usturoi, ierburi si ardei copti. Un gust nou pe care trebuie sa-l experimentezi, pentru ca este demential.
 

TIMP DE PREGĂTIRE 20 minute
TIMP DE PREPARARE 20 minute
TIMP TOTAL 40 minute

 

 

 2 cani suc de portocale
 1 ceapa taiata
 1 cana ardei copti in sos
 3 catei de usturoi
 ⅓ cana coriandru
 1 lingură(i) rozmarin
 1 linguriță(e) cimbru
 1 linguriță(e) oregano
 sare
 2 lingură(i) ulei
 1500 gr carne de pui fara piele
 portocala si patrunjel pentru servire

 

 

Pasul 1 - Preparati marinata
 

Intr-un blender sau mixer amestecati sucul de portocale si portocalele tocate, ceapa, ardeii copti in sos, usturoiul, rozmarinul, cimbrul, maghiranul, sarea si coriandrul.
Mixati de cateva ori pana cand obtineti un piure grosier, iar apoi transferati intr-un bol mai mare.


Pasul 2 - Pregatiti puiul
 

Indepartati excesul de grasime de pe pui, cu ajutorul unor foarfece de bucatarie.


Pasul 3 - Uniformizati bucatile de pui
 

Cu ajutorul unui tocator ciocan de bucatarie, dati o forma uniforma carnii de pui. Asezati carnea intre doua folii de plastic sau doua folii de hartie de copt si bateti-le usor cu ciocanul de bucatarie pana cand ajung la o grosime uniforma.


Pasul 4 - Marinati puiul
 

Adaugati carnea de pui in vasul de marinat (sau transferati-le intr-o punga cu fermoar) si puneti la frigider timp de 2 ore sau peste noapte.


Pasul 5 - Gatiti Pui marinat in sos de portocale
 

Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu. Scoateti bucatile de pui din marinata, eliminand excesul (dar nu in totalitate) cu un prosop de hartie.
Gatiti puiul pe bucati (in functie de cate incap in tigaie), timp de 5 minute, pe fiecare parte sau pana cand se rumeneste si se gateste foarte bine.


Pasul 6 - Servire Pui marinat in sos de portocale
 

Presarati peste puiul gatit coriandru sau patrunjel tocat si garnisiti cu felii de portocale. Se poate servi cu orez.
Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Prajitura cu sos de portocale
Prajitura cu sos de portocale
Sugestia noastra de astazi este o alegere revigoranta, dar si gustoasa, simplu de pregatit si cu putine ingrediente. Are un parfum care se va resimti pe distante lungi, asa ca ori de cate ori vei...
Pui cu susan
Pui cu susan
Acest fel de mâncare te va cuceri cu semințele de susan și ulei, legume, vin din orez și mirodenii. E un fel de pui marinat prăjit care va striga papilelor tale gustative: 'Sesame, deschide-te!' ...
Empanadas cu dovleac
Empanadas cu dovleac
Empanadas cu dovleac este un fel de mâncare latino-american, preparat din aluat copt sau prăjit, cu umplutură dulce sau sărată. Pe undeva aduc a colțunași românești. Empanadas cu dovleac sunt rețeta...