Carne de pui delicioasa marinata intr-un amestec de suc de portocale, ceapa, usturoi, ierburi si ardei copti. Un gust nou pe care trebuie sa-l experimentezi, pentru ca este demential.
TIMP DE PREPARARE 20 minute
TIMP TOTAL 40 minute
2 cani suc de portocale
1 ceapa taiata
1 cana ardei copti in sos
3 catei de usturoi
⅓ cana coriandru
1 lingură(i) rozmarin
1 linguriță(e) cimbru
1 linguriță(e) oregano
sare
2 lingură(i) ulei
1500 gr carne de pui fara piele
portocala si patrunjel pentru servire
Pasul 1 - Preparati marinata
Intr-un blender sau mixer amestecati sucul de portocale si portocalele tocate, ceapa, ardeii copti in sos, usturoiul, rozmarinul, cimbrul, maghiranul, sarea si coriandrul.
Mixati de cateva ori pana cand obtineti un piure grosier, iar apoi transferati intr-un bol mai mare.
Pasul 2 - Pregatiti puiul
Indepartati excesul de grasime de pe pui, cu ajutorul unor foarfece de bucatarie.
Pasul 3 - Uniformizati bucatile de pui
Cu ajutorul unui tocator ciocan de bucatarie, dati o forma uniforma carnii de pui. Asezati carnea intre doua folii de plastic sau doua folii de hartie de copt si bateti-le usor cu ciocanul de bucatarie pana cand ajung la o grosime uniforma.
Pasul 4 - Marinati puiul
Adaugati carnea de pui in vasul de marinat (sau transferati-le intr-o punga cu fermoar) si puneti la frigider timp de 2 ore sau peste noapte.
Pasul 5 - Gatiti Pui marinat in sos de portocale
Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu. Scoateti bucatile de pui din marinata, eliminand excesul (dar nu in totalitate) cu un prosop de hartie.
Gatiti puiul pe bucati (in functie de cate incap in tigaie), timp de 5 minute, pe fiecare parte sau pana cand se rumeneste si se gateste foarte bine.
Pasul 6 - Servire Pui marinat in sos de portocale
Presarati peste puiul gatit coriandru sau patrunjel tocat si garnisiti cu felii de portocale. Se poate servi cu orez.
Pofta buna!
Comentarii