TIMP DE PREPARARE1 oră 20 minute
TIMP TOTAL1 oră 35 minute
250 gr faina de grau
2 linguriță(e) praf de copt
1 linguriță(e) bicarbonat de sodiu
1 linguriță(e) scortisoara
1 vârf sare
1 vârf ghimbir ras
2 oua
3 gr esenta vanilie
60 ml ulei
120 ml lapte
140 gr zahar
2 linguriță(e) miere de albine
300 gr cartofi dulci
unt de arahide, topping de ciocolata etc. (pentru servire; dupa preferinte)
Pasul 1 - Pregatirea cartofilor
Cartofii se fierb in coaja aproximativ 20-30 minute (verificati cu ajutorul unei furculite cand sunt gata). Cand acestia sung gata se decojesc si se paseaza piure.
Pasul 2 - Pregatirea cuptorului
Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Pasul 3 - Pregatirea prajiturii
Intr-un bol generos adauga faina, pudra de copt si bicarbonatul, scortisoara, sarea si ghimbirul ras. Omogenizati si incorporati si zaharul.
Ulterior amestecati separat si ingredientele umede, integrati piureul racit de cartofi si transferati amestecul obtinut peste celalalt. Omogenizati toate ingredientele impreuna.
Pasul 4 - Coacere
Transferati amestecul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati prajitura la cuptor la aceeasi temperatura pentru aproximativ o ora (verificati cu scobitoarea).
Pasul 5 - Servire
Cand prajitura este gata scoteti-o la racit si taiati-o felii. Serviti prajitura cu unt de alune, topping de ciocolata sau fructe etc.
Pofta buna!
Comentarii