Placinta de spaghete Carbonara. Spaghetele italiene reprezinta o reteta rapida si delicioasa inspirata din cele mai vechi timpuri. Prin alaturarea a cateva ingrediente de baza vei reusi sa pregatesti un aliment savuros, ideal de a fi servit la cina sau chiar la mesele festive in familie.
TIMP DE PREPARARE 20 minute
TIMP TOTAL 35 minute
120 gr sunca tocata
2 lingură(i) ulei de masline
3 cele mici, taiate
6 oua mari
1 pahar lapte
⅓ cani branza
¼ linguriță(e) sare
¾ linguriță(e) piper
500 gr spaghette
patrunjel pentru servit
Pasul 1 - Pregatirea carnii
Intr-o tigaie cu adancimea aproximativa de 10 inch se gateste pancetta taiata cubulete, la care se adauga 2 linguri de ulei de masline, timp de 6 minute, amestecand incontinuu. Se adauga 3 cepe mici tocate in prealabil si se lasa pe foc inca doua minute. Se amesteca incontinuu.
Pasul 2 - Crearea sosului pentru Placinta de spaghete Carbonara
Intr-un bol adanc se bat 6 oua peste care se presara lapte, branza pecorino, sare si piper.
Pasul 3 - Pregatirea spaghetelor
Peste sosul facut se adauga pancetta gatita si spaghetele fierte in prealabil si se omogenizeaza asfel incat sa se intrepatrunda toate elementele.
Pasul 4 - Pregatire cuptorului
Se incalzeste cuptorul la 375 grade.
Pasul 5 - Finalizarea retetei Placinta de spaghete Carbonara
Amestecul de spaghete cu sos se pune intr-o cratita termorezistenta sau intr-o tava si se coace timp de 20 minute.
Pasul 6 - Servire
Se trece cantitatea dorita in farfurie si se asezoneaza cu patrunjel si branza pecorina, dupa preferinte.
Pofta buna!
Comentarii