Placinta de lamaie. Daca sunteti in cautarea unui desert fin si delicios, placinta cu crema de lamaie si bezea este o reteta prin care sa va impresionati chiar si cei mai exigenti musafiri. Iar daca simtiti nevoia de o recompensa dulce, cu siguranta acest desert este fix combinatia de care aveti nevoie.
TIMP DE PREPARARE 1 oră 30 minute
TIMP TOTAL 1 oră 45 minute
1 foi placinte (inghetate)
Pentru crema
5 galbenusuri
6 lingură(i) amidon de porumb
255 gr zahar
¼ linguriță(e) sare
1 ½ cani apa
½ cana suc de lamaie
2 linguriță(e) coaja de lamaie
2 lingură(i) unt
Pentru meringue
1 lingură(i) amidon de porumb
⅓ cana apa rece
¼ linguriță(e) crema tartar
½ cana zahar pudra + 2 linguri
5 albuse la temperatura camerei
½ linguriță(e) extract de vanilie
Pasul 1 - Pregatirea cuptorului
Cuptorul se preincalzeste la temperatura de 375 grade F pentru a pregati crusta.
Pasul 2 - Pregatirea crustei pentru Placinta de lamaie cu invelis de bezea
Intr-un vas adaugati crusta sau aluatul si acoperiti cu folie de aluminiu. Puneti o cantitate de boabe uscate de fasole (sau orice alte boabe, pentru greutate) pentru ca crusta sa-si mentina forma si adaugati la cuptor pentru 20 de minute. Apoi indepartati boabele si folia de aluminiu si dati din nou blatul la copt pentru inca 15 minute. Dupa ce aceasta este gata scoateti crusta din cuptor si lasati-o la odihnit.
Pasul 3 - Pregatirea cremei
Spargeti ouale intr-un vas si dati deoparte.
Intr-o cratita de dimensiuni medii adaugati 6 linguri de amidon de porumb, o cana si un sfert de zahar, un varf de lingurita de sare si o cana jumatate de apa. Omogenizati 1-2 minute pana amestecul incepe sa prinda consistenta. Luati de pe foc.
Integrati treptat amestecul peste ouale batute si dupa ce ati finalizat acest pas adaugati amestecul din nou pe foc pentru 3-4 minute amestecand incontinuu. Ulterior adaugati zeama de lamaie, coaja rasa si untul.
Pasul 4 - Pregatirea bezelei pentru Placinta de lamaie cu invelis de bezea
Preincalziti cuptorul din nou la temperatura de 325 grade F.
Intr-o cratita mica adaugati o lingura de amidon de porumb si un sfert de cana de apa rece si amestecati pana amidonul se dizolva in apa. Dati la foc mediu pana capata textura. Apoi indepartati de pe foc si lasati la odihnit.
Intre timp realizati si un amestec alcatuit din zahar si crema de artar.
Pasul 5 - Crearea bezelelor
Adaugati in mixer albusurile si o jumatate de lingurita de extract de vanilie. Cresteti viteza treptat. Dupa ce amestecul s-a transformat in spuma adaugati amestecul de zahar cu sirop de artar. Adaugati amestecul de amidon pregatit la pasul 4.
Pasul 6 - Asamblarea placintei
Incalziti crema de lamaie pana face bule si apoi adaugati-o in crusta de placinta, uniformizand-o cu ajutorul unei spatule. Acopera restul spatiului ramas cu amestecul de bezea.
Pasul 7 - Coacere Placinta de lamaie cu invelis de bezea
Dati placinta la cuptor pentru 20 minute la 325 grade Farenheit, pana bezeaua devine usor aurie. Serviti dupa ce aceasta s-a racit complet, la temperatura camerei.
Pofta buna!
Comentarii