Daca nu sunteti fani ai pastii traditionale, pasca cu smantana este o alternativa extraordinara. Insa, daca va doriti ceva si mai special, puteti opta pentru pasca cu blat de pandispan si crema de ciocolata, care se va transforma in desertul preferat al familie. Iata cat de simplu se prepara aceasta reteta!
TIMP DE PREPARARE40 minute
TIMP TOTAL1 oră 10 minute
Pentru aluat
3 oua
3 linguriță(e) de zahar
3 lingură(i) faina
Pentru umplutura
50 gr ciocolata cu lapte
2 oua
1 plic zahar vanilat
125 ml lapte
50 gr unt sau margarina
75 gr zahar
20 gr cacao
20 gr faina
Pasul 1 - Pregatirea blatului tip pandispan
Intr-un bol mare se bat alusurile spuma, alaturi de un praf de sare si zahar, in care se incorporeaza galbenusurile treptat, pentru o textura cat mai pufoasa.
Pasul 2 - Pregatirea cuptorului pentru Pasca pufoasa cu ciocolata
Cuptorul se preincalzeste la 160 grade Celsius.
Pasul 3 - Pregatirea cremei pentru Pasca pufoasa cu ciocolata
Intr-o cratita se pune la foc amestecul format din cacao, lapte, ciocolata si putina faina. Se omogenizeaza incontinuu pana cand crema se ingroasa, adaugand si untul. Cnad crema este gata se da deoparte la racit.
Pasul 4 - Pregatire Pasca pufoasa cu ciocolata
Intr-o tava tapetata cu faina sau hartie de copt se adauga compozitia de pandispan si se da la copt pentru aproximativ 15 minute. Se scoate ulterior tava din cuptor si se adauga crema, urmand ca pasca sa fie din nou data la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Se scoate, se lasa la racit si se serveste.
Pofta buna!
Comentarii