Pasca cu bezea si smantana

Pasca face parte din categoria deserturilor traditionale care se vor regasi intotdeauna pe mesele bunicilor si ai parintilor nostri. Iar daca nu sunteti mare fani ai retetei clasice cu branza si stafide, iti propun o reteta mai cremoasa pe care o poti confunda cu usurinta cu o prajitura speciala.
 

TIMP DE PREGĂTIRE1 oră
TIMP DE PREPARARE50 minute
TIMP TOTAL1 oră 50 minute

 

 

Pentru aluat
 500 gr faina
 100 gr faina
 250 ml lapte
 2 galbenusuri
 100 gr unt topit
 10 gr dojdie uscata
 vanilie
 coaja de lamaie
 sare

Pentru umplutura
 150 gr smantana
 100 gr zahar
 150 gr crema de branza
 3 oua
 50 gr faina
 coaja de lamaie
 pastaie vanilie

 

 

Pasul 1 - Pregatirea aluatului
 

Intr-un bol de dimensiuni mari (sau aparatul de pregatit aluat) se adauga laptele, untul topit, galbenusurile de ou, alaturi de zahar si coaja rasa de lamaie, respectiv esenta de vanilie sau pastaia, faina, drojdia si un varf de sare. Se omogenizeaza ingredientele si se framanta. Daca framantarea se face manual, ulterior acestui pas se va acoperi aluatul/vasul cu aluat si se va lasa la dospit 30 minute-o ora. Apoi se imparte aluatul in doua bucati si se intinde o jumatate de aluat sub forma dorita. Se amplaseaza in tava de copt drept baza. Cealalta jumatate de aluat se ruleaza si se impleteste, formand o coronita in jurul bazei anterioare.


Pasul 2 - Pregatirea umpluturii
 

Intr-un bol se amesteca smantana, galbenusurile, faina, coaja rasa de lamaie si vanialia. Se omogenizeaza amestecul.


Pasul 3 - Pregatirea cuptorului
 

Se preincalzeste cuptorul la 160 de Grade.


Pasul 4 - Pregatirea bezelei
 

Se amesteca energic albusurile, manual, cu ajutorul telului sau a blenderului. Cand acestea capata o consistenta spumoasa se incorporeaza zaharul si se omogenizeaza ana amestecul se transforma intr-o bezea. Se integreaza in amestecul de umplutura pregatit anterior.


Pasul 5 - Pregatirea pastii traditionale
 

Umplutura se adauga in mijlocul tavii si se pune la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit. Puteti presara si zahar pudra/zahar vanilat, dupa preferinte.
Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Pasca pufoasa cu ciocolata
Pasca pufoasa cu ciocolata
Daca nu sunteti fani ai pastii traditionale, pasca cu smantana este o alternativa extraordinara. Insa, daca va doriti ceva si mai special, puteti opta pentru pasca cu blat de pandispan si crema de...
Pasca cremoasa fara aluat
Pasca cremoasa fara aluat
Am pregatit o reteta de pasca fara aluat, delicioasa si perfecta pentru toti invitatii la masa de Paste. Vei obtine o pasca frageda, cu un gust fin si cremos, ca un sufleu sau cheesecake. In plus,...
Rulada bezea cu lamaie
Rulada bezea cu lamaie
Dupa ce este umpluta si rulata, aceasta Rulada bezea cu lamaie poate sta la racit timp de cateva ore inainte de servire. Functioneaza la fel de bine si inghetata. Impacheteaza rulada mai intai in...
Pasca cu bezea si smantana
Pasca cu bezea si smantana
Pasca face parte din categoria deserturilor traditionale care se vor regasi intotdeauna pe mesele bunicilor si ai parintilor nostri. Iar daca nu sunteti mare fani ai retetei clasice cu branza si...