Pandispan cu visine

E sezonul visinelor, asa ca nu trebuie sa ratezi ocazia de a prepara un pandispan pufos, plin cu fructe. Adorat de copii, un desert placut de toata lumea, pandispanul cu visine ramane una din cele mai bune retete de (re)experimentat in luna iunie.
 

TIMP DE PREGĂTIRE45 minute
TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL1 oră 15 minute

 

 

 500 gr visine
 6 lingură(i) zahar
 6 oua
 6 lingură(i) faina alba
 o pastaie vanilie
 1 lingură(i) faina pentru a acoperi visinele
 zahar pudra

 

 

Pasul 1 - Pregateste visinele
 

Curata visinele de samburi si codite. Scurge-le bine de zeama.


Pasul 2 - Pregateste cuptorul
 

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade (caldura sus si jos, la cuptorul electric).
Pregateste o tava de prajituri (de dimensiune de circa 30 x 40 cm) si asterne pe ea hartie de copt. Unge hartia cu unt/ ulei si presara peste ea o lingura de faina.


Pasul 3 - Pregateste aluatul pentru pandispan
 

Prima data separa albusurile de galbenusuri. Apoi, intr-un castron mai mare, mixeaza albusurile cu un praf de sare, timp de 5 minute sau pana cand se fac spuma.
Adauga zaharul peste albusuri, treptat, si mixeaza timp de 5-7 minute, pana cand obtii o bezea lucioasa.
Adauga miezul pastaii de vanilie peste galbenusuri, amesteca-le bine cu o furculita si incorporeaza-le in bezea, cu ajutorul unei spatule de silicon. Amesteca usor, de cateva ori, de jos in sus, fara a mixa prea mult.
Adauga faina deodata si amesteca la fel ca mai inainte, de cateva ori, pana cand se distribuie egal in compozitie. Nu exagera cu amestecatul pentru ca aluatul nu va mai creste.


Pasul 4 - Pune aluatul in tava
 

Niveleaza usor cu spatula si aseaza visinele uniform, dupa ce le-ai dat prin faina.


Pasul 5 - Coace pandispanul de visine
 

Pune tava la copt timp de jumatate de ora, pana cand pandispanul de rumeneste usor si daca introduci o scobitoare in blat, aceasta iese uscata.


Pasul 6 - Servire pandispan cu visine
 

Scoate pandispanul din cuptor si presara zahar pudra pe deasupra. Lasa sa se raceasca, taie si serveste.

Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Pandispan cu visine
Pandispan cu visine
E sezonul visinelor, asa ca nu trebuie sa ratezi ocazia de a prepara un pandispan pufos, plin cu fructe. Adorat de copii, un desert placut de toata lumea, pandispanul cu visine ramane una din cele...
Gem de visine
Gem de visine
Iata o reteta de gem de visine traditionala, fara conservanti. Nu iti recomandam sa fierbi fructele prea mult pentru ca isi vor pierde din calitati. Gasesti mai jos toate instructiunile. TIMP DE...
Inghetata de visine
Inghetata de visine
Nicio vara nu este completa fara o portie zdravana de inghetata. De aceasta data reteta este cat se poate de simpla, fara oua, unt sau lapte. O poti pregati acasa, cu foarte putin efort. TIMP DE...
Dulceata de visine
Dulceata de visine
Exista o multime de avantaje pentru care se merita sa pregatesti dulceturi in casa, iar aceasta Dulceata de visine este simplu de preparat, incat ar trebui sa o incerci. TIMP DE PREGĂTIRE 20...
Compot de visine
Compot de visine
O reteta de compot de visine fara conservanti. Il pregatesti vara si il poti consuma chiar si in zilele reci de iarna. Pentru ca visinele sunt ieftine in sezonul cald, merita sa faci cateva borcane...
Pasca pufoasa cu ciocolata
Pasca pufoasa cu ciocolata
Daca nu sunteti fani ai pastii traditionale, pasca cu smantana este o alternativa extraordinara. Insa, daca va doriti ceva si mai special, puteti opta pentru pasca cu blat de pandispan si crema de...