Oua ochiuri in ardei gras

Cauti o reteta originala pentru o dimineata reusita, deosebita, romantica sau pur si simplu pentru momentele in care simti nevoia sa faci ceva nou? Oua ochiuri in ardei gras este o reteta simpla si super ingenioasa.

3 ardei grasi( rosu, portocaliu si galben)
 2 lingură(i) unt
 1 lingură(i) ulei de masline
 2 catei de usturoi feliati
 ½ cana ceapa taiata
 450 gr dovleac, decojit si taiat in cuburi
 1 linguriță(e) cimbru
 ¼ cana brandy
 sare
 ½ cana branza Ricotta
 ¼ cana branza Feta
 6 oua
 2 cani sos marinara sau sosul preferat
 piper negru dupa gust

 

 

Pasul 1 - Pregatiti cuptorul
 

Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.


Pasul 2 - Pregatiti ardeii
 

Taiati ardeii in jumate si indepartati semintele. Asezati-i cu partea taiata in sus, intr-un vas sau pe o farfurie compatibila cu microundele.
Adaugati un sfert de cana de apa in bol. Presarati peste ardei sare si acoperiti-i cu folie de plastic. Cuptorul cu microunde trebuie sa fie la foc mare. Lasati ardeii in cuptor 5 minute, dupa care ii scoateti si ii lasati deoparte.


Pasul 3 - Faceti amestecul cu dovleac
 

Incingeti o tigaie mare mare pe foc mediu - ridicat si topiti untul alaturi de uleiul de masline. Adaugati usturoi si gatiti timp de 1 minut, amestecand dupa 30 de secunde. Adaugati ceapa si caliti timp de 2 - 3 minute, amestecand ocazional.
Adaugati bucatile de dovleac, cimbru, sarea si fierbeti inca 5 minute. Dati deoparte de pe foc si adaugati brandy-ul. Aduceti din nou pe foc si gatiti timp de 4 - 5 minute sau pana cand dovleacul lse inmoaie si poate fi impuns cu furculita. Pastrati la cald si adaugati branza Ricotta si branza Feta. Gustati si condimentati dupa gust, cu mai multa sare ori piper.


Pasul 4 - Dati la cuptor Oua ochiuri in ardei gras
 

Intr-o tava de copt turnati sos de tomate. Asezati ardeii cu taietura in sus si puneti amestecul cu dovlec in fiecare ardei (cu ajutorul unei linguri). Lasati un gol in centru pentru ou. Coarceti ardeii si amestecul de dovleac timp de 10 minute sau pana cand se incalzeste bine. Scoateti din cuptor.
Cu atentie, spargeti un ou in fiecare cupa de ardei.
Condimentati cu ardei negru proaspat macinat si puneti la cuptor pentru 10 - 12 minute sau pana cand se incheaga albusurile. Serviti ardeii cu sos de tomate (sos marinara) si branza feta suplimentara.

Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Oua ochiuri in ardei gras
Oua ochiuri in ardei gras
Cauti o reteta originala pentru o dimineata reusita, deosebita, romantica sau pur si simplu pentru momentele in care simti nevoia sa faci ceva nou? Oua ochiuri in ardei gras este o reteta simpla si...
Nachos din ardei gras
Nachos din ardei gras
Iata un alt fel de nachos. Sunt formati din ardei gras, cu o umplutura de carne tocata si fasole neagra/ maro, cu branza presarata deasupra. Un gust de neratat. TIMP DE PREGĂTIRE 15 minute TIMP...
Ochiuri cu ardei gras
Ochiuri cu ardei gras
Florile de oua cu ardei sunt o idee simpla si apetisanta de mic dejun sau o modalitate prin care iti poti impresiona musafirii cei mai mofturosi cu ceva sanatos si gustos, in doar cateva minute. ...
Fasole cu ciolan afumat
Fasole cu ciolan afumat
TIMP DE PREGĂTIRE 10 minute TIMP DE PREPARARE 40 minute TIMP TOTAL 50 minute Reteta pentru 4 portii 500 gr Fasole boabe (uscată) 1 Rasol afumat de porc 4 Cepe mari 1 Ardei gras...
Chec sarat aperitiv
Chec sarat aperitiv
In afara de checul dulce pe care il poti pregati in multiple modalitati, exista si acest chec sarat aperitiv. Este excelent pentru petreceri tip bufet, pentru copii si orice alte ocazii mai mult sau...
Mamaliga cu umplutura
Mamaliga cu umplutura
Mamaliga este un preparat trafitional romanesc care a fost mostenit de la o generatie la alta. Este alegerea perfecta atunci cand vine vorba de alegerea unei garnituri pentru preparatele din carne,...