Puteti prepara aceasta reteta Oua gatite cu ardei picant, spanac si feta in doua tavi si le puteti servi direct la masa, daca nu aveti mai multe vase de copt. Sunt ideale pentru brunch sau ca optiune usoara pentru pranz, alaturi de paine proaspata.
TIMP DE PREPARARE 35 minute
TIMP TOTAL 45 minute
3 lingură(i) ulei de masline
3 cepe mici, taiate subtire
3 catei usturoi zdrobiti
3 linguriță(e) cimbru
9 ardei rosii, verzi si portocalii
2 ardei chilli sau ardei iuti, taiati sau uscati
200 gr spanac cu frunze mici
12 oua mari
150 gr branza feta, maruntita
Pasul 1 - Calesti ceapa si ardeii
Incalzesti uleiul de masline intr-o tigaie mare. Adaugi ceapa, usturoi si cimbru si gatesti la foc mediu, timp de cateva minute. Adaugi ardeii si chilli si lasi sa se prajeasca usor timp de 15 minute, pana cand se inmoaie. La inceput, tigaia va parea plina, dar pe masura ce compozitia se gateste, va scadea.
Pasul 2 - Pregatesti cuptorul pentru Oua gatite cu ardei picant, spanac si feta
Pasul 2 - Pregatesti cuptorul
Pasul 3 - Montezi tavile pentru Oua gatite cu ardei picant, spanac si feta
Iei tigaia de pe foc si amesteci spanacul pentru a-l incorpora. Asezonezi usor. Separi continutul in 6 tavi individuale mai mici, rezistente la cuptor. Faci doua locasuri in fiecare tava si spargi cate un ou in fiecare separeu. Presari feta maruntita deasupra.
Pasul 4 - Coci Oua gatite cu ardei picant, spanac si feta
Asta este tot. Pofta buna!
Comentarii