Si Mos Craciun e fan al deserturilor de casa! Pentru acesta, dar si pentru piticii cuminti si pentru adultii pofticiosi am pregatit cea mai delicioasa negresa de sarbatori care va impresiona pe oricine prin dulceata si finetea ei. Nu uita s-o incerci si tu si sa te bucuri de savoarea ei inconfundabila.
 

TIMP DE PREGĂTIRE30 minute
TIMP DE PREPARARE20 minute
TIMP TOTAL50 minute

 

 

 100 gr faina
 150 gr zahar
 3 oua
 34 lingură(i) cacao
 1 pliculeț praf de copt
 250 gr frisca lichida
 80 gr unt
 300 gr ciocolata bruta
 2 sticluțe esenta vanilie
 capsuni

 

 

Pasul 1 - Preincalzirea cuptorului
 

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.


Pasul 2 - Pregatirea aluatului
 

Se pune pe foc o cratita la foc mediu in care se adauga apa. Cand apa incepe a clocoti se adauga deasupra un bol in care se pun bucatile de ciocolata la topit si se adauga untul si zaharul omogenizand incontinuu. Se da deoparte la racit.
Intr-un bol separat se freaca galbenusurile cu praful de sare, cacaua si esenta de vanilie. Incorporeaza ciocolata topita, respectiv praful de copt si faina. Incorporeaza si albusurile batute spuma si omogenizeaza atent astfel incat sa obtii un aluat cu bule.


Pasul 3 - Coacerea prajiturii
 

Pregateste o tava de copt pe care s-o tapetezi cu hartie. Intinde aluatul in aceasta si uniformizeaza-l, dupa care da-l la cuptor pentru aproximativ 20 minute. Verifica cu ajutorul unei scobitori daca aluatul este facut. Daca acesta se lipeste de scobitoare mai lasa prajitura la cuptor timp de cateva minute.


Pasul 4 - Asamblarea prajiturii
 

Cand negresa este gata, scoate-o din cuptor si las-o deoparte la racit.
Pregateste frisca pe care s-o indulcesti cu zahar si s-o aromezi cu esenta de vanilie. Taie negresa in forma unor cubulete si adauga pe fiecare cate un mot de frisca si cate o capsuna. Fa un mot de frisca si fiecarei capsuni in parte si bucura-te de desert.

Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Negresele lui Mos Craciun
Si Mos Craciun e fan al deserturilor de casa! Pentru acesta, dar si pentru piticii cuminti si pentru adultii pofticiosi am pregatit cea mai delicioasa negresa de sarbatori care va impresiona pe...
Rulada lui Mos Craciun
Rulada lui Mos Craciun
In intampinarea sarbatorilor de iarna, gospodinele pregatesc cele mai inedite preparate si deserturi. Nici rulada lui Mos Craciun, un desert cremos si savuros nu trebuie sa-ti lipseasca de pe masa...
Toba de casa pentru Craciun
Toba de casa pentru Craciun
Te gandesti si tu la ce ne gandim si noi: toba de casa pentru Craciun nu poate lipsi de pe masa, in preajma sarbatorilor de iarna. Iata o reteta relativ usoara pentru a prepara toba fara chimicale,...
Bilute de Craciun cu unt
Bilute de Craciun cu unt
Ca sa te asiguri ca Mos Craciun nu va lipsi nici in acest an si ca va aduce cadouri pe masura la intreaga familie, poti realiza cele mai gustoase deserturi de casa si sa incerci o serie de bilute cu...
Carnati de Craciun
Carnati de Craciun
Cum ar fi o masa romaneasca de Craciun fara Carnati de Craciun? Incompleta. Iar daca ai disponibilitatea sa-i prepari in casa, te asiguram ca vor fi mult mai gustosi decat cei pe care il gasesti in...