Uite cum poti prepara in casa un delicios nectar de piersici. Nu contine conservanti si poti sa-l pastrezi in camara timp de multe luni.
TIMP DE PREPARARE10 minute
TIMP TOTAL20 minute
1 kg piersici
350 gr zahăr
500 ml apa
40 ml zeamă de lămâie
Pasul 1- Pregateste piersicile
Piersicile se curata si se pun la scurs. Se taie in 6, se scort samburii si se indeparteaza coditele.
Pasul 2 – Pui la fiert nectar de piersici
Iei o cratita mare si pui la fiert apa cu zaharul. Lasi sa fiarba timp de 4 minute, pentru ca zaharul sa se dizolve bine.
Pasul 3 – Mixeaza fructele
Pune piersicile intr-un blender sau robot de bucatarie si formeaza o pasta.
Pasul 4 – Amesteca siropul cu pasta de piersici
In siropul din oala adauga pasta de piersici si sucul de lamaie. Pune din nou la fiert, timp de inca 10 minute, la foc mic. Daca se formeaza spuma la suprafata, foloseste o spumiera si indeparteaz-o.
Pasul 5 – Toarna nectarul in borcane
De fierbinte, nectarul se toarna in borcane pregatite, curatate si sterilizate in prealabil.
Pasul 6 – Fierbe nectarul la bain Marie
Pune la fiert la bain Marie borcanele cu nectar de piersici. Din momentul in care apa incepe sa fiarba, mai lasa oala pe foc inca 35 de minute. La final, opreste focul si acopera oala, pentru ca nectarul sa se racoreasca lent. Cand s-au racit complet sau a doua zi, borcanele cu nectar se pot eticheta si se pot aseza in camara.
Pofta buna!
Comentarii