Marmelada simpla

Aceasta marmelada este ideala pentru a avea oricand la indemana, un dulce de casa. Metoda este simpla si puteti sa o faceti pentru cantitati mici (1 – 2 borcane).
 

TIMP DE PREGĂTIRE45 minute
TIMP DE PREPARARE1 oră
TIMP TOTAL1 oră 45 minute

 

 

 1 mg portocale
 2 l apa
 1 ½ lamai, stoarse
 750 gr zahar brun
 750 gr zahar alb

 

 

Pasul 1 – Pregatiti portocalele
 

Taiati portocalele in doua si stoarceti sucul din ele. Indepartati samburii si pulpa alba, dar pastrati-le pentru pentru ca au pectina, ceea ce va va ajuta sa faceti marmelada.


Pasul 2 – Taiati carnea portocalelor
 

Taiati fin carnea ramasa si puneti-o intr-o cratita, cu apa si suc de lamaie.


Pasul 3 – Puneti marmelada la fiert
 

Puneti samburii, pulpa si pielita intr-un tifon si legati-le bine. Asezati-le apoi cu tot cu tifon in cratita si lasati sa fiarba, timp de o ora.


Pasul 4 – Adaugati zaharul
 

Amestecati zaharul si lasati sa fiarba pe foc inca 15 minute, pana cand se dizolva complet. Continuati sa amestecati pentru a evita ca zaharul sa se lipeasca si sa se arda.


Pasul 5 – Finalizati marmelada
 

Luati tigaia de pe foc si apoi acoperiti-o. Lasati-o asa peste noapte.


Pasul 6 – Puneti marmelada in borcane
 

Transferati marmelada in borcane sterilizate si sigilati-le.

Comentarii

Articole similare

Marmelada simpla
Marmelada simpla
Aceasta marmelada este ideala pentru a avea oricand la indemana, un dulce de casa. Metoda este simpla si puteti sa o faceti pentru cantitati mici (1 – 2 borcane). TIMP DE PREGĂTIRE 45 minute ...
Marmeladă asortată
Marmeladă asortată
Pentru cei mici, dar și pentru cei mari ajung să se revadă cu cei dragi și în vîrstă după ani de zile, o porție de marmeladă creează și readuce la viață cele mai prețioase amintiri. Este unul dintre...
Marmeladă de prune
Marmeladă de prune
Marmelada are o istorie foarte veche, fiind considerată la un moment dat un adevărat răsfăț pentru prințese și regine. Și nouă ne place tare mult, dat fiind textura fină, raportul echilibrat de arome...
Gem de corcoduse
Gem de corcoduse
Acest gem de corcoduse este un fel de marmelada, pentru ca are o textura delicata si o culoare aurie sau rosiatica (in functie de soi – corcoduse galbene sau rosii). TIMP DE PREGĂTIRE 30 minute ...
Scrumbled eggs - reteta simpla
Scrumbled eggs - reteta simpla
Ai auzit de Scrumbled eggs - reteta simpla? Este ceva ce trebuie sa incerci la tine in bucatarie, mai ales daca te-ai saturat de omleta si ochiurile clasice. Iata cat de usor poti sa prepari aceasta...
Crutoane sanatoase de casa
Crutoane sanatoase de casa
Vrei sa inveti sa faci crutoane in casa? Aceasta reteta simpla este exact ce ai nevoie. Reteta este super simpla si vei reusi sa-i impresionezi pe toti. Pentru ca nu sunt prajite, sunt o alternativa...