Marmeladă de prune

Marmelada are o istorie foarte veche, fiind considerată la un moment dat un adevărat răsfăț pentru prințese și regine. Și nouă ne place tare mult, dat fiind textura fină, raportul echilibrat de arome și per ansamblu, savoarea cu care ne preîntâmpină de fiecare dată.
De aceea ne-am propus astăzi să-ți dezvășuim cum se prepară cea mai bună și cea mai simplă marmeladă de prune, pe care s-o savurezi chiar și în toiul iernii.
 

TIMP DE PREGĂTIRE20 minute
TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL50 minute

 

 

 2 kg prune
 sucul unei lamai
 800 gr zahar pentru fiecare kg de fruct

 

 

Pasul 1 - Pregătirea prunelor
 

Se iau prunele și se spală bine de impurități. Următorul pas este curățarea acestora de sâmburi. Ideal e să optezi pentru fructe cât mai coapte și care vor avea o aromă mult mai puternică, deci vor da un plus de savoare marmeladei. Ulterior le puteți da prin mașina de tocat carne sau blender.
Prunele vor fi lăsate timp de aproximativ 2 ore acoperite cu zahăr și zeamă de lămâie astfel încât să se macereze.


Pasul 2 - Pregătirea marmeladei
 

Dacă prunele au fost puse inițial direct în cratita e perfect, dacă nu, acestea se vor transfera într-o cratiță cât cuprinde și se vor pune la foc mic.
Se lasă amestecul să clocotească omogenizându-se periodic pentru a preveni lipirea compoziției de pereții vasului. Marmelada se lasă pe foc până când aceasta scade considerabil.
După ce s-a ajuns la o consistență destul de vâscoasă se dă deoparte și se lasă la răcit, urmând a fi transferate în borcane sau caserole.

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Marmeladă asortată
Marmeladă asortată
Pentru cei mici, dar și pentru cei mari ajung să se revadă cu cei dragi și în vîrstă după ani de zile, o porție de marmeladă creează și readuce la viață cele mai prețioase amintiri. Este unul dintre...
Marmeladă de prune
Marmeladă de prune
Marmelada are o istorie foarte veche, fiind considerată la un moment dat un adevărat răsfăț pentru prințese și regine. Și nouă ne place tare mult, dat fiind textura fină, raportul echilibrat de arome...
Marmelada simpla
Marmelada simpla
Aceasta marmelada este ideala pentru a avea oricand la indemana, un dulce de casa. Metoda este simpla si puteti sa o faceti pentru cantitati mici (1 – 2 borcane). TIMP DE PREGĂTIRE 45 minute ...
Tort de turta dulce
Tort de turta dulce
TIMP DE PREGĂTIRE 1 oră TIMP DE PREPARARE 1 oră 5 minute TIMP TOTAL 2 ore 5 minute Acest tort de turta dulce isi are radacinile intr-o reteta de origine poloneza, un pic adaptata. Este...