Marmeladă asortată

Pentru cei mici, dar și pentru cei mari ajung să se revadă cu cei dragi și în vîrstă după ani de zile, o porție de marmeladă creează și readuce la viață cele mai prețioase amintiri.

Este unul dintre cele mai gustoase deserturi de casă, dar și unul care se conservă foarte bine pe termen lung. Așa că, pregătind această rețetă vă veți putea bucura mai mult timp de aceeași aromă plăcută. Iar pentru astăzi v-am pregătit o rețetă de marmeladă din fructe asortate de vară-toamnă, o marmeladă fără pic de zahăr, mai sănătoasă, dar la fel de delicioasă.
 

TIMP DE PREGĂTIRE30 minute
TIMP DE PREPARARE2 ore
TIMP TOTAL2 ore 30 minute

 

 

 1,2 kg mere
 1,2 kg prune
 700 gr pere
 700 gr piersici

 

 

Pasul 1 - Pregătirea fructelor
 

Merele și perele se spală și se curăță de coajă, respectiv de cotor și de semințe. Se îndepărtează și coaja de la piersici.
Urmează răzuite merele și perele, în timp prunele și piersicile se pot “mărunți” la blender.


Pasul 2 - Pregătire marmeladă
 

Se ia o cratita și se pune pe foc, în care se adaugă fructele cu tot cu suc la fiert. Acestea se fierb bine timp de aproximativ 6-8 ore ore la foc mic, amestecând cât de mult cu putință.
După tot acest timp și când fructele încep a lua forma unei paste mai groase, se pot da deoparte. Treceți amestecul printr-un blender și mai fierbeți timp de aproximativ 10-15 minute. Ulterior dați deoparte, lăsați la răcorit și transferați amestecul în diferite vase, după bunul plac.


Pasul 3 - Servire
 

Puteti servi aceasta marmelada ca atare, fie alaturi de paine, biscuiti digestivi etc.

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Marmeladă asortată
Marmeladă asortată
Pentru cei mici, dar și pentru cei mari ajung să se revadă cu cei dragi și în vîrstă după ani de zile, o porție de marmeladă creează și readuce la viață cele mai prețioase amintiri. Este unul dintre...
Marmelada simpla
Marmelada simpla
Aceasta marmelada este ideala pentru a avea oricand la indemana, un dulce de casa. Metoda este simpla si puteti sa o faceti pentru cantitati mici (1 – 2 borcane). TIMP DE PREGĂTIRE 45 minute ...
Marmeladă de prune
Marmeladă de prune
Marmelada are o istorie foarte veche, fiind considerată la un moment dat un adevărat răsfăț pentru prințese și regine. Și nouă ne place tare mult, dat fiind textura fină, raportul echilibrat de arome...
Cartofi cu bacon si cascaval
Cartofi cu bacon si cascaval
Cartofii acordeon cu bacon si cascaval se prepara extrem de usor si repede si sunt perfecti pentru o cina rapida. Alaturi, poti sa pregatesti si o salata asortata si gata masa. Poti gati cartofii si...
Gem de corcoduse
Gem de corcoduse
Acest gem de corcoduse este un fel de marmelada, pentru ca are o textura delicata si o culoare aurie sau rosiatica (in functie de soi – corcoduse galbene sau rosii). TIMP DE PREGĂTIRE 30 minute ...