Pentru cei mici, dar și pentru cei mari ajung să se revadă cu cei dragi și în vîrstă după ani de zile, o porție de marmeladă creează și readuce la viață cele mai prețioase amintiri.
Este unul dintre cele mai gustoase deserturi de casă, dar și unul care se conservă foarte bine pe termen lung. Așa că, pregătind această rețetă vă veți putea bucura mai mult timp de aceeași aromă plăcută. Iar pentru astăzi v-am pregătit o rețetă de marmeladă din fructe asortate de vară-toamnă, o marmeladă fără pic de zahăr, mai sănătoasă, dar la fel de delicioasă.
TIMP DE PREPARARE2 ore
TIMP TOTAL2 ore 30 minute
1,2 kg mere
1,2 kg prune
700 gr pere
700 gr piersici
Pasul 1 - Pregătirea fructelor
Merele și perele se spală și se curăță de coajă, respectiv de cotor și de semințe. Se îndepărtează și coaja de la piersici.
Urmează răzuite merele și perele, în timp prunele și piersicile se pot “mărunți” la blender.
Pasul 2 - Pregătire marmeladă
Se ia o cratita și se pune pe foc, în care se adaugă fructele cu tot cu suc la fiert. Acestea se fierb bine timp de aproximativ 6-8 ore ore la foc mic, amestecând cât de mult cu putință.
După tot acest timp și când fructele încep a lua forma unei paste mai groase, se pot da deoparte. Treceți amestecul printr-un blender și mai fierbeți timp de aproximativ 10-15 minute. Ulterior dați deoparte, lăsați la răcorit și transferați amestecul în diferite vase, după bunul plac.
Pasul 3 - Servire
Puteti servi aceasta marmelada ca atare, fie alaturi de paine, biscuiti digestivi etc.
Poftă bună!
Comentarii