Mâncărica de dovlecei este un preparat simplu și rapid, plin de savoare, care poate fi consumată fără probleme de absolut oricine, indiferent de momentul zilei. Fie că încercați această rețetă ca atare, potrivită chiar și pentru vegetarieni, fie c-o ajustați cu puțină carne de pui pentru a fi și mai sațioasă, garantăm că vă veți bucura de o aromă ușoară și inconfundabilă în doar 60 minute. Iată cât este de simplu de pregătit!
TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL1 oră
700 gr dovlecei
450 gr cartofi
2 morcovi
1 ardei capia
1 ceapa
5 catei de usturoi
800 gr rosii in sos tomat, la conserva
2 lingură(i) ulei vegetal
1 legatura patrunjel/marar
1 foaie de dafin
sare
piper
Pasul 1 - Pregătirea legumelor
Legumele se spală și se curăță de coajă. Mai apoi legumele se taie cubulețe și se utilizează la pasul următor.
Pasul 2 - Pregătirea mâncării
Se ia o cratita și se pune pe foc, în care se adugă ulei la încins. Ulterior se adaugă usturoiul zdrobit la călit timp de aproximativ 20 secunde. Se adaugă legumele, foile de dafin, sosul de rosii si se asezonează cu sare și piper după gust.
Se lasă gătește la foc mic până când amestecul scade și toate legumele sunt fierte.
Pasul 3 - Servire
Când mâncărica de dovlecei este gata nu rămâne decât s-o puneți în farfurii și s-o asezonați cu pătrunjel proaspăt. O puteți servi ca atare sau puteți ajusta rețeta după cum menționam la inceput, cu bucăți de piept de pui fierte sau la grătar, ori alături de ardei iuți. Va fi un adevărat deliciu oricum alegi să o pregătești!
Poftă bună!
Comentarii