Mamaliga cu umplutura

Mamaliga este un preparat trafitional romanesc care a fost mostenit de la o generatie la alta. Este alegerea perfecta atunci cand vine vorba de alegerea unei garnituri pentru preparatele din carne, branzeturi sau alaturi de ochiuri si ciorbe. Preparata in mod clasic sau coapta in cuptor sau la foc de lemne, mamaliga este un preparat care este gata in doar 15 minute si pe care-l puteti folosi drept un inlocuitor sanatos al painii din comert.
 

TIMP DE PREGĂTIRE15 minute
TIMP DE PREPARARE3 minute
TIMP TOTAL18 minute

 

 

 2 cani malai
 2 ½ cani apa
 ¾ linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) unt
 1 cana salam taiat

 

 

Pasul 1 - Pregatirea ingredientelor si a ustensilelor pentru Mamaliga cu umplutura
 

Se ia o cratita sau un ceaun si se adauga pe foc, umplandu-se cu apa dupa preferinte. Pentru o mamaliga de dimensiune medie folositi relativ 4-5 cani de apa.


Pasul 2 - Pregatirea mamaligii
 

Adaugati un praf de sare in apa si lasati pe foc pana da in clocot. Apoi adaugati faina de porumb treptat, in ploaie, omogenizand incontinuu pentru a evita formarea cocoloaselor. Pentru a evita lipirea acesteia de spatula sau de peretii vasului, adaugati in compozitie si o lingurita de ulei. Asezonati cu sare dupa gust.


Pasul 3 - Pregatirea umpluturii pentru Mamaliga cu umplutura
 

Taiati cubulete mici de salam sau sunca si dati deoparte.


Pasul 4 - Prepararea mamaligii umplute
 

Dupa aproximativ 15 minute, dati mamaliga deoparte de pe foc si lasati-o la racit. Luati cu ajutorul unei linguri o cantitate adecvata de mamaliga, puneti sunca in mijloc si folosindu-va de maini dati forma unor bile.


Pasul 5 - Gatirea mamaligii umplute
 

Incingeti uleiul intr-o cratitacu peretii inalti. Adaugati pe rand cateva bile de mamaliga si prajitile pe-o parte si pe alta timp de aproximativ 2-3 minute.


Pasul 6 - Servire mamaliga
 

Scoateti bilele de mamaliga umpluta pe un servetel, pentru a se absorbi ulleiul in exces. Asezonati cu sos de rosii, legume proaspete sau branza si smantana.

Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Mamaliga cu umplutura
Mamaliga cu umplutura
Mamaliga este un preparat trafitional romanesc care a fost mostenit de la o generatie la alta. Este alegerea perfecta atunci cand vine vorba de alegerea unei garnituri pentru preparatele din carne,...
Empanadas cu dovleac
Empanadas cu dovleac
Empanadas cu dovleac este un fel de mâncare latino-american, preparat din aluat copt sau prăjit, cu umplutură dulce sau sărată. Pe undeva aduc a colțunași românești. Empanadas cu dovleac sunt rețeta...
Rulouri cu scortisoara
Rulouri cu scortisoara
Aceste Rulouri cu scortisoara sunt bune oricand. Sunt pufoase si se prepara cu o glazura alba, care le da un aspect foarte frumos. Aluat 500 gr faina alba 300 ml lapte caldut 20 gr drojdie...
Brioșe gustoase cu bucăți de ciocolată
Brioșe gustoase cu bucăți de ciocolată
Brioșele cu bucăți de ciocolată sunt unul din cele mai simple și rapide deserturi pe care le poți pregăti pentru copii, musafiri și zilele de răsfăț în familie. Un dulce gustos și pregătit în casă,...