Nu ai cum sa uiti laptele cu orez, unul dintre cele mai renumite preparate dulci ale copilariei noastre. Este o reteta simpla si rapida, usor de preparat si care poate fi consumata in orice moment al zilei. In plus, n-ai nevoie de o multime de ingrediente si este usor de realizat de catre oricine.
In cazul in care familia ta se confrunta cu o serie de intolerante, reteta poate fi usor adaptata cu lapte vegetal, ingrediente fara lactoza/gluten etc. Asa ca oricine se poate bucura de un lapte cu orez ca la mama acasa.
TIMP DE PREPARARE35 minute
TIMP TOTAL45 minute
1 l lapte
200 gr orez
100 ml apa
100 gr zahar
2 linguriță(e) zahar vanilat (sau esenta)
1 vârf sare
1 lingură(i) scortisoara (dupa preferinte)
migdale, gem, fructe confiate/uscate, topping etc. (pentru servire; dupa preferinte)
Pasul 1 - Pregatirea orezului
Orezul se spala cu apa rece in 1-2 ape. Mai apoi se pune intr-o cratita la foc alaturi de apa, dupa care se adauga laptele.
Se da la foc mic si se amesteca din cand in cand.
Pasul 2 - Asezonarea laptelui cu orez
Cand bobul de orez este aproape fiert se adauga zaharul, esenta si dupa preferinte, scortisoara. Se lasa pe foc pana cand orezul este fiert (sau aproape fier; acesta se va mai umfla si ulterior, cat se raceste).
Pasul 3 - Servire
Adaugati laptele cu orez in pahare sau castronele si serviti-l cu scortisoara, migdale, fructe, topping de fructe etc, dupa propriile preferinte
Pofta buna!
Comentarii