Lamaita cu glazura de lamaie

Chiar daca vara s-a terminat, nu inseamna ca inca nu va puteti bucura de deserturi racoritoare si rapide pe care sa le savurati cu toti cei dragi.
Astazi va vom arata cat de usor este sa pregatiti un desert in doar 10 minute si intr-o ora maxim este gata de savurat, cu cateva ingrediente de baza pe care le ai oricand la indemana. Rezultatul va fi absolut delicios!
 

TIMP DE PREGĂTIRE10 minute
TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL40 minute

 

 

 140 gr faina
 150 gr zahar
 un praf sare
 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
 2 oua
 2 lingură(i) iaurt
 3 lingură(i) ulei
 coaja de la 2 lamai
 3 lingură(i) zeama lamaie

Pentru Glazura
 150 gr zahar pudra
 coaja lamaie
 3 lingură(i) linguri zeama de lamaie

 

 

Pasul 1 - Preincalzirea cuptorului pentru Lamaita cu glazura de lamaie
 

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.


Pasul 2 - Pregatirea blatului
 

Se ia un bol generos in care se adauga faina, zaharul, sarea, bicarbonatul si se omogenizeaza. Ulterior se incorporeaza ouale, alaturi de ulei, coaja si zeama de lamaie. Omogenizati din nou.
Pentru mai multa usurinta puteti omogeniza perfect toate ingrediente bolosind un mixer.


Pasul 3 - Coacere Lamaita cu glazura de lamaie
 

Compozitia obtinuta anterior se torna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Verificati cu ajutorul unei scobitori daca blatul este copt, in caz contrar bagati din nou prajitura in cuptor pentru alte 5-10 minute. Cand prajitura e gata se scoate si se lasa la racit,


Pasul 4 - Pregatirea glazurii
 

Intr-un vas se toarna zaharul pudra care se completeaza cu sucul de lamaie. Se omogenizeaza incontinuu pana cand glazura capata o consistenta lichida, dar mai lichida decat mierea.


Pasul 5 - Asamblarea prajiturii
 

Peste prajitura rece se adauga glazura de lamaie pana cand este acoperita uniform. Se da la rece pentru inca jumatate de ora dupa care se poate servi.

Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Lamaita cu glazura de lamaie
Lamaita cu glazura de lamaie
Chiar daca vara s-a terminat, nu inseamna ca inca nu va puteti bucura de deserturi racoritoare si rapide pe care sa le savurati cu toti cei dragi. Astazi va vom arata cat de usor este sa pregatiti un...
Vinete cu glazură de soia
Vinete cu glazură de soia
Gustă și tu vinete cu glazură de soia. Profită de legumele proaspete de toamnă, de toată culoarea și textura pe care o aduc în farfuria ta. Iată o rețeta cu vinete, cu o textura cărnoasă, unică și cu...
Tort de turta dulce
Tort de turta dulce
TIMP DE PREGĂTIRE 1 oră TIMP DE PREPARARE 1 oră 5 minute TIMP TOTAL 2 ore 5 minute Acest tort de turta dulce isi are radacinile intr-o reteta de origine poloneza, un pic adaptata. Este...
Rulouri cu scortisoara
Rulouri cu scortisoara
Aceste Rulouri cu scortisoara sunt bune oricand. Sunt pufoase si se prepara cu o glazura alba, care le da un aspect foarte frumos. Aluat 500 gr faina alba 300 ml lapte caldut 20 gr drojdie...