Inghetata de visine

Nicio vara nu este completa fara o portie zdravana de inghetata. De aceasta data reteta este cat se poate de simpla, fara oua, unt sau lapte. O poti pregati acasa, cu foarte putin efort.
 

TIMP DE PREGĂTIRE30 minute
TIMP DE PREPARARE2 ore
TIMP TOTAL2 ore 30 minute

 

 

 300 gr vișine
 150 gr zahăr
 900 gr smantana cu 15% grasime

 

 

Pasul 1 - Pregateste visinele pentru Inghetata de visine
 

Spala visinele si scoate-le samburii.


Pasul 2 - Pregatesti pasta de visine
 

Pune visinele intr-un blender si mixeaza-le cu zahar. Pune apoi pasta obtinuta la fiert intr-o cratita pentru gatit . Lasi sa dea cateva clocote pentru ca zaharul sa se topeasca. Lasi apoi compozitia sa se racoreasca.


Pasul 3 - Finalizezi Inghetata de visine
 

Amesteci piureul de visine cu smantana si dai la congelator pentru cateva ore. O data la 60 de minute scoti inghetata din congelator, o amesteci si o pui din nou in congelator, pentru a evita formarea acelor.

Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Inghetata de visine
Inghetata de visine
Nicio vara nu este completa fara o portie zdravana de inghetata. De aceasta data reteta este cat se poate de simpla, fara oua, unt sau lapte. O poti pregati acasa, cu foarte putin efort. TIMP DE...
Gem de visine
Gem de visine
Iata o reteta de gem de visine traditionala, fara conservanti. Nu iti recomandam sa fierbi fructele prea mult pentru ca isi vor pierde din calitati. Gasesti mai jos toate instructiunile. TIMP DE...
Pandispan cu visine
Pandispan cu visine
E sezonul visinelor, asa ca nu trebuie sa ratezi ocazia de a prepara un pandispan pufos, plin cu fructe. Adorat de copii, un desert placut de toata lumea, pandispanul cu visine ramane una din cele...
Dulceata de visine
Dulceata de visine
Exista o multime de avantaje pentru care se merita sa pregatesti dulceturi in casa, iar aceasta Dulceata de visine este simplu de preparat, incat ar trebui sa o incerci. TIMP DE PREGĂTIRE 20...
Compot de visine
Compot de visine
O reteta de compot de visine fara conservanti. Il pregatesti vara si il poti consuma chiar si in zilele reci de iarna. Pentru ca visinele sunt ieftine in sezonul cald, merita sa faci cateva borcane...