Inghetata de ciocolata amaruie

Inghetata si ciocolata amaruie merg de minune si nu ar trebui sa lasi vara sa treaca fara sa pregatesti acest deliciu la tine acasa. E super usor!
 

TIMP DE PREGĂTIRE20 minute
TIMP DE PREPARARE3 ore
TIMP TOTAL3 ore 20 minute

 

 

 8 galbenusuri
 175 gr zahar brun
 1 l lapte
 200 gr ciocolata amaruie in bucati
 250 gr cacao

 

 

Pasul 1 - Pregateste ouale si zaharul pentru Inghetata de ciocolata amaruie
 

Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul. Foloseste mixerul si amesteca pana cand obtii o crema groasa si galbenusele prind o culoare galben deschis.


Pasul 2 - Pregateste compozitia pentru ciocolata
 

Pune laptele intr-o cratita. Peste lapte, adauga ciocolata si cacao. Lasa la fiert si amesteca mereu pana cand obtii un sos de ciocolata. Incet, toarna acest sos peste galbenusuri si amesteca continuu.


Pasul 3 - Pune inghetata la rece
 

Compozitia obtinuta se aseaza intr-un vas din plastic. Dai la congelator timp de 3 ore pana cand se intareste. O scoti apoi si o amesteci, dupa care o dai din nou la rece. Repeti acest proces de 2 ori, pentru a evita formarea acelor.


Pasul 4 - Servire Inghetata de ciocolata amaruie
 

Inainte de servire si daca nu vrei ca inghetata sa fie foarte tare, o poti lasa in frigider circa 20 de minute.

Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Inghetata de visine
Inghetata de visine
Nicio vara nu este completa fara o portie zdravana de inghetata. De aceasta data reteta este cat se poate de simpla, fara oua, unt sau lapte. O poti pregati acasa, cu foarte putin efort. TIMP DE...