Gogosi cu dovleac

Dovleacul dulce este unul dintre cele mai savuroase ingrediente ale sezonului, așa că imaginația poate cutreiera în lung și în lat pentru a pregăti zeci de rețete delicioase. Iar gogoșile cu dovleac sunt alegerea sigură pentru copiii și adulții pofticioși, care simt nevoia unui desert simplu și rapid care să se topească în gura. Parcurgând această rețetă veți învăța cum să pregătiți cele mai bune gogoși cu dovleac și cât sunt ele de ușor de pregătit chiar și de începători.
 

TIMP DE PREGĂTIRE35 minute
TIMP DE PREPARARE15 minute
TIMP TOTAL50 minute

 

 

 1/2 kg dovleac ras
 1/2 kg faina
 2 oua
 1 ceasca zahar
 coaja rasa de lamaie
 1/2 ceasca de lapte caldut amestecat cu 1 lingurita de drojdie
 1 praf sare

 

 

Pasul 1 - Pregătirea dovleacului
 

Dovleacul se taie în două sau în felii, se îndepărtează sâmburii, se pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptor la copt. Când acesta este gata, se dă deoparte la răcit.
Odată răcit, se curăță coaja și se pasează miezul fin.


Pasul 2 - Pregătirea aluatului
 

Se amestecă miezul de dovleac cu făina, ouăle, laptele, amestecul de lapte și drojdie, respectiv coaja de lămâie și sarea. Se frământă până când toate ingredientele sunt bine încorporate iar aluatul nu se mai lipește de mâini. Se acoperă aluatul și se lasă la temperatura camerei, la dospit, timp de aproximativ 2 ore.


Pasul 3 - Pregătirea gogoșilor
 

Se ia câte puțin aluat și se dă forma unei bile și/sau se aplatizează ușor cu mâna pentru gogoși ovale. Se pregătește între timp o tigaie în care se pune ulei la încins. Se adaugă gogoși câte poate cuprinde vasul de gătit și se prăjesc câteva minute pe-o parte și pe alta, până când capătă o culoare aurie. Pudrați-le cu zahăr pudră.

Comentarii

Articole similare

Gogosi cu dovleac
Gogosi cu dovleac
Dovleacul dulce este unul dintre cele mai savuroase ingrediente ale sezonului, așa că imaginația poate cutreiera în lung și în lat pentru a pregăti zeci de rețete delicioase. Iar gogoșile cu dovleac...
Empanadas cu dovleac
Empanadas cu dovleac
Empanadas cu dovleac este un fel de mâncare latino-american, preparat din aluat copt sau prăjit, cu umplutură dulce sau sărată. Pe undeva aduc a colțunași românești. Empanadas cu dovleac sunt rețeta...
Rotițe rumenite de dovleac
Rotițe rumenite de dovleac
Pentru Rotițe rumenite de dovleac am dorit o rețeta în care să putem folosi dovleac proaspăt. Pentru a obține rotițele, ai nevoie de o tigaie cu ulei încins și un bol mare. Toate ingredientele de...
Pâine cu dovleac
Pâine cu dovleac
Dragi iubitori de preparate din dovleac, vă înțelegem și vă împărtășim pasiunea pentru aroma îmbietoare a dovleacului copt care inundă casa de fiecare dată. Iar despre gust... pfff... în afara...
Supa crema de dovleac
Supa crema de dovleac
Supa crema de dovleac este un preparat simplu si rapid, vegan, bogat in vitamine. Reteta rafinata este un deliciu in zilele de toamna si nu numai, fiind un adevarat cocktail de sanatate. TIMP DE...
Briose cu dovleac
Briose cu dovleac
Cand ti-e pofta de ceva bun, poate castiga o reteta simpla si rapida pe care o poti prepara cu ingrediente pe care le ai la indemana. Iar daca este toamna, atunci cu siguranta ti-ar placea ca aroma...