Dovleacul dulce este unul dintre cele mai savuroase ingrediente ale sezonului, așa că imaginația poate cutreiera în lung și în lat pentru a pregăti zeci de rețete delicioase. Iar gogoșile cu dovleac sunt alegerea sigură pentru copiii și adulții pofticioși, care simt nevoia unui desert simplu și rapid care să se topească în gura. Parcurgând această rețetă veți învăța cum să pregătiți cele mai bune gogoși cu dovleac și cât sunt ele de ușor de pregătit chiar și de începători.
TIMP DE PREPARARE15 minute
TIMP TOTAL50 minute
1/2 kg dovleac ras
1/2 kg faina
2 oua
1 ceasca zahar
coaja rasa de lamaie
1/2 ceasca de lapte caldut amestecat cu 1 lingurita de drojdie
1 praf sare
Pasul 1 - Pregătirea dovleacului
Dovleacul se taie în două sau în felii, se îndepărtează sâmburii, se pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptor la copt. Când acesta este gata, se dă deoparte la răcit.
Odată răcit, se curăță coaja și se pasează miezul fin.
Pasul 2 - Pregătirea aluatului
Se amestecă miezul de dovleac cu făina, ouăle, laptele, amestecul de lapte și drojdie, respectiv coaja de lămâie și sarea. Se frământă până când toate ingredientele sunt bine încorporate iar aluatul nu se mai lipește de mâini. Se acoperă aluatul și se lasă la temperatura camerei, la dospit, timp de aproximativ 2 ore.
Pasul 3 - Pregătirea gogoșilor
Se ia câte puțin aluat și se dă forma unei bile și/sau se aplatizează ușor cu mâna pentru gogoși ovale. Se pregătește între timp o tigaie în care se pune ulei la încins. Se adaugă gogoși câte poate cuprinde vasul de gătit și se prăjesc câteva minute pe-o parte și pe alta, până când capătă o culoare aurie. Pudrați-le cu zahăr pudră.
Comentarii