Fanii de tiramisu au acum mai multe motive sa se bucure de savoarea lor preferata intr-un concept cu totul inedit, mult mai simplu de preparat si care se poate transforma cu cea mai mare usurinta intr-o delicatesa pentru orice eveniment sau in dulcele ideal pentru intreaga familie.
Iata cat de simplu e sa pregatiti o “gogoasa” delicioasa cu savoare de tiramisu.
TIMP TOTAL30 minute
40 piscoturi
120 gr zahar
500 gr mascarpone
300 ml crema/ smantana
2 galbenusuri
cafea
cacao amara
Pasul 1 - Pregatirea piscoturilor
Pregatiti o tava rotunda (cu peretii inalti si mijlocul gol) in care adaugati rand pe rand piscoturile trecute prin cafea, pe fundul tavii si de-a lungul peretilor. Dati tava cu piscoturi la rece pentru aproximativ 30 minute.
Pasul 2 - Pregatirea cremei pentru Gogoasa tiramisu
Intr-un bol se amesteca galbenusurile de oua, cu zaharul si branza. Omogenizati cu ajutorul unei linguri (de preferat cu ajutorul unui mixer) pana cand toate ingredientele sunt intrepatrunse si adaugati frisca lichida. Omogenizati din nou pana cand se obtine o crema densa si fina.
Pasul 3 - Montarea “gogosii” umplute
Se scoate blatul de piscoturi insiropate de la frigider peste care se adauga crema de mascarpone. Ulterior se completeaza pe deasupra cu piscoturi si/sau jumatati de piscoturi insiropate in cafea si se da la rece pentru 3 ore.
Pasul 4 - Servire Gogoasa tiramisu
Scoateti prajitura din frigider si amplasati o farfurie generoasa deasupra formei. Rasturnati prajitura si pudrati-o cu cacaua.
Pofta buna!
Comentarii