Gem de piersici

Aceata reteta gustoasa de gem de piersici suprinde prin aroma sa si culorile verii. Poate fi adaptata la nesfarsit cu o serie de arome diferite – de exemplu, rozmarinul pare o alegere neobisnuita, dar foarte rafinata. Poti incerca sa aromatizezi dulceata si cu seminte de vanilie sau alte condimente, daca vrei sa experimentezi. Reteta este suficienta pentru a umple 1 – 2 borcane de 250 ml.
 

TIMP DE PREGĂTIRE10 minute
TIMP DE PREPARARE35 minute
TIMP TOTAL45 minute

 

 

 2 piersici mari
 220 gr zahar
 1 lingură(i) zeama de lamaie

 

 

Pasul 1 – Pregateste piersicile
 

Cu ajutorul unui cutit, fa o cruce mica in partea inferioara a fiecarei piersici. Pune-le apoi intr-o oala pentru gatit cu apa clocotita, timp de 30 – 45 secunde, in functie de maturitatea piersicii. Ulterior, le iei cate una si le transferi intr-un bol cu apa inghetata. Decojeste piersicile, taie-le in sferturi si indeparteaza samburii.


Pasul 2 – Pune piersicile la foc cu zaharul
 

Ar trebui sa ai acum circa 300 grame de carne de piersica, fara pielita. Pune piersicile intr-o cratita mica alaturi de zahar si de zeama de lamaie. Lasa-le sa fiarba la foc mic si mesteca pentru a preveni lipirea. Lasi pe foc 20 de minute si elimini orice element nepotrivit care se ridica la suprafata.


Pasul 3 – Testeaza consistenta gemului
 

Ca sa testezi daca gemul este gata si are consistenta dorita, picura un pic de gem pe o placa inghetata din congelator (sau farfurie pe care ai pus-o acolo in prealabil). Pune la frigider pentru cateva minute Daca gemul formeaza o pelicula si nu se prelinge, atunci este gata de transferat in borcane. Daca gemul nu este gata, il mai lasi sa fiarba si testezi din nou.


Pasul 4 – Lasa gemul la racit
 

Cand este gata, lasa dulceata sa se raceasca usor, timp de 15 minute – acest lucru face ca fructele sa se aseze uniform in loc sa pluteasca spre varf, cand transferi gemul in borcane.


Pasul 5 – Pune gemul in borcane
 

Pune gemul in borcanul sterilizat, sigileaza capacul si eticheteaza cu data prepararii. Gemul ar trebui sa fie depozitat intr-un loc rece si intunecat timp de 1 an. Dupa ce deschizi borcanul, se poate pastra in frigider.

Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Nectar de piersici
Nectar de piersici
Uite cum poti prepara in casa un delicios nectar de piersici. Nu contine conservanti si poti sa-l pastrezi in camara timp de multe luni. TIMP DE PREGĂTIRE 10 minute TIMP DE PREPARARE 10 minute ...
Gem de piersici
Gem de piersici
Aceata reteta gustoasa de gem de piersici suprinde prin aroma sa si culorile verii. Poate fi adaptata la nesfarsit cu o serie de arome diferite – de exemplu, rozmarinul pare o alegere neobisnuita,...
Gem de visine
Gem de visine
Iata o reteta de gem de visine traditionala, fara conservanti. Nu iti recomandam sa fierbi fructele prea mult pentru ca isi vor pierde din calitati. Gasesti mai jos toate instructiunile. TIMP DE...
Galeta cu piersici
Galeta cu piersici
Iubesti deserturile de casa? Noi pur si simplu le adoram. Si cu fiecare ocazie alegem sa coacem ceva bun, mai ales atunci cand avem cateva fructe care s-au copt mai mult de cat ne-am dori. Iar...