Infige dintii intr-o friptura cu aspect spectaculos si gust fantastic. Este Friptura de porc in sos de soia si alune. Poti sa lasi carnea la marinat peste noapte si sa prepari sosul inainte cu doua ore de servire. Pofta buna garantat!
TIMP DE PREPARARE 10 minute
TIMP TOTAL 20 minute
4 fripturi de porc
ulei vegetal pentru uns tigaia de grill/ gratar
Pentru marinata
2 catei de usturoi, zdrobiti
1 lingură(i) coriandru macinat
1 lingură(i) zahar brun
suc de la doua lamai
3 lingură(i) sos de soia
1 ardei iute fara seminte
Pentru sosul de alune
100 ml otet din vin de orez
2 lingură(i) zahar pudra
5 ardei iuti, fara seminte
2 cepe mici, taiate marunt
30 gr alune prajite, zdrobite marunt
5 ½ lingură(i) coriandru, taiat fin
Pasul 1 - Pregatesti marinata pentru Friptura de porc in sos de soia si alune
Mixezi toate ingredientele pentru marinata si apoi torni compozitia peste fripturile de porc, intr-un bol relativ ingust. Acoperi si lasi la racit cel putin doua ore sau chiar peste noapte.
Pasul 2 - Pregatesti siropul
Incalzesti otetul si zaharul intr-o tigaie mica. Fierbi si gatesti timp de 5 minute sau pana cand obtii un sirop. Cand se intampla acest lucru, iei tigaia de pe foc si adaugi restul ingredientelor pentru sos. Lasi la racit.
Pasul 3 - Gatesti carnea la gratar sau grill
Preincalzesti gratarul afara sau o tigaie grill pe aragaz. Gatesti carnea de porc timp de 2 - 4 minute pe fiecare parte, pana cand se patrunde bine (timpul depinde de intensitatea temperaturii gratarului/ aragazului).
Pasul 4 - Servire Friptura de porc in sos de soia si alune
Scoti deoparte fripturile de porc si le acopert cu folie timp de 10 minute. Dupa aceea, se pot servi cu sos iute de alune.
Pofta buna!
Comentarii