Daca crema tartinabila de ciocolata se regaseste adesea pe lista de dorinte personale sau ale celor mici, iata o idee inedita de desert de care se va bucura intreaga familie - floarea impletita dulce, cu crema de Nutella. Este absolut delicioasa si simplu de pregatit. Nu-i asa ca-ti doresti s-o incerci si tu?
TIMP DE PREPARARE20 minute
TIMP TOTAL35 minute
450 gr faina
200 ml lapte
250 gr crema de cacao (Nutella, Finetti etc.)
30 gr unt
75 gr zahar
35 gr drojdie
2 galbenusuri
Pasul 1 - Pregatirea cuptorului
Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Pasul 2 - Pregatirea aluatului
Intr-un bol amesteca faina cu zaharul si incorporeaza laptele caldut, untul si drojdia. Introdu si galbenusurile si omogenizeaza din nou, pana cand obtii un aluat elastic.
Transfera aluatul intr-un bol uns cu ulei, acopera-l si lasa-l la crescut 1-2 ore.
Pasul 3 - Pregatirea prajiturii
Taie aluatul in 4 parti egale. Intinde o bucata de aluat in forma circulara si transfer-o usor pe o hartie de copt. Unge-o cu Nutella si apoi repeta procesul cu celelalte 3 foi, evitand s-o ungi la suprafata pe ultima.
Stabileste centrul florii cu ajutorul unui capac, pahar etc. si ferind mijlocul taie prajitura in 12 “fasii”. Roteste fiecare fasie stanga-dreapta (o fasie alaturata in sensul invers de invartire celeilalte), astfel incat prajitura sa capete la final forma unei flori.
Transfera hartia de copt si prajitura pe o tava, unge-o cu putin albus de ou si pune-o la cuptor pentru aproximativ 20 minute.
Pasul 4 - Servire
Dupa ce prajitura este gata, o poti servi ca atare, calda sau rece.
Pofta buna!
Comentarii