Fire de sparanghel învelite în bacon

Acest fel de mâncare - Fire de sparanghel învelite în bacon - este ușor de preparat și foarte distractiv. În plus, are un aspect creativ, asemenea unui buchet din fire de sparanghel, încinse în talie cu felii prăjite și subțiri de bacon. Șunculița adaugă o aromă sărată plăcută sparanghelului.

TIMP DE PREGĂTIRE 10 minute
TIMP DE PREPARARE 15 minute
TIMP TOTAL 25 minute

  •  1 buchet de fire de sparanghel, cu capetele taiate
  •  2 lingură(i) ulei de masline
  •  ½ linguriță(e) pudra de usturoi
  •  sare fina de mare
  •  piper
  •  6 felii de bacon taiate subtiri (daca sunt taiate prea gros, se coc mai greu)
  •  1 linguriță(e) sirop de artar (optional)

 

Pasul 1 - Pregătești cuptorul
 

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius și unge o foaie de hârtie de cupt cu puțin ulei sau unt.


Pasul 2 - Formează buchete de sparanghel
 

Repartizează sparanghelul în 6 mănunchiuri potrivite. Desigur, dacă preferi poți sau faci mai multe sau mai puține mănunchiuri (care automat vor fi mai groase ori mai subțiri). Înfășoară baconul în jurul buchetelelor de sparanghel, ca în imaginea de mai sus. Manunchiurile astfel formate se așează pe hârtia de copt pregătită.


Pasul 3 - Pregătește sparanghelul pentru coacere
 

Într-un bol mic, amestecă bine uleiul de măsline și praful de usturoi. Când este gata, toarnă lichidul peste sparanghelul învelit în bacon. Presară de asemenea sare și piper, după preferințe.


Pasul 4 - Coacere fire de sparanghel învelite în bacon
 

Sparanghelul astfel montat se coace în cuptor timp de 15 - 20 de minute sau până când baconul este bine pătruns (nu va rămâne deloc crocant). După ce scoți tava din cuptor, îți recomandăm să așezi manunchiurile de sparanghel pe un platou acoperit cu prosop din hârtie de bucătărie. Acesta va absorbi o bună parte din excesul de grăsime.
Optional: După ce ai scos sparanghelul din cuptor, îl poți unge cu puțin sirop de arțar, pentru a-i adăuga dulceață. În acest sens, poți folosi o pensulă.


Pasul 5 - Servire Fire de sparanghel învelite în bacon
 

De preferat, aceste Fire de sparanghel învelite în bacon se servesc cât sunt calde. Din fericire, rămân la fel de gustoase și pentru gustarea de a două zi.

Comentarii

Articole similare

Buchete de fasole verde
Buchete de fasole verde
Păstăi suple de fasole verde, gătite la abur și apoi în cuptor. O aromă deosebită pentru că sunt învelite în bacon și imbaiate într-un sos savuros. Rețeta devine perfectă dacă lași buchetele la...
Salata Nicoise cu sparanghel
Salata Nicoise cu sparanghel
Primavara este aici asa ca o salata satioasa, hranitoare si in acelasi timp super gustoasa este binevenita. Astazi iti propunem o portie de sanatate si te invitam la masa cu o salata nicoise cu...
Muffins cu bacon si oua
Muffins cu bacon si oua
Gateste Muffins cu bacon si oua. Testeaza aceasta reteta noua in bucataria ta cu oale si tigai antiaderente. Retete simple si gustoase. Bacon si oua in ... muffins? Exact! Un gust nou pe care...