Aceasta dulceata de zmeura este regina gemurilor si dulceturilor rosii. Iata o reteta unica, ce face dulceata sa fie extra speciala.
TIMP DE PREPARARE1 oră
TIMP TOTAL1 oră 30 minute
750 gr zmeura
1 pastaie vanilie
500 gr zagar granulat
250 gr zahar cu vanilie
Pasul 1 – Pregatiti cuptorul
Preincalziti cuptorul la 140 grade Celsius.
Pasul 2 – Adaugati pastaia de vanilie
Puneti zmeura intr-o tigaie mare si taiati pastaia de vanilie in centru. Razuiti toate semintele in tigaia cu zmeura.
Pasul 3 – Fierbeti dulceata
Taiati pastaia in bucati mici si adaugati-o in tigaia cu zmeura. Fierbeti usor fructele si vanilia timp de circa 10 minute. In timp ce fructele se fierb, incalziti zaharul in cuptor.
Pasul 4 – Adaugati zaharul in dulceata de zmeura
Scoateti bucatile de pastaie de vanilie din zmeura si adaugati zaharul in fructele din tigaie. Amestecati pana cand zaharul se dizolva complet si apoi fierbeti pana cand dulceata se ingroasa. Incepeti testarea consistentei dupa 4 minute, folosind metoda farfuriei reci sau un termometru.
Pasul 5 – Luati dulceata de zmeura de pe foc
Imediat ce dulceata a ajuns la consistenta potrivita, luati dulceata de pe foc si lasati-o sa se odihneasca pentru cateva minute. Indepartati spuma care s-a ridicat la suprafata, folosind o lingura de metal sau o spumiera.
Pasul 6 – Puneti dulceata de zmeura in borcane
Cu atentie, amestecati dulceata si turnati-o in borcane cu ajutorul unei linguri sau cu un polonic mic. Borcanele trebuie sa fie sterilizate. Sigilati borcanele imediat si etichetati-le dupa ce se racesc.
Comentarii