Exista o multime de avantaje pentru care se merita sa pregatesti dulceturi in casa, iar aceasta Dulceata de visine este simplu de preparat, incat ar trebui sa o incerci.
TIMP DE PREPARARE45 minute
TIMP TOTAL1 oră 5 minute
2 kg visine coapte
2 kg zahar
Pasul 1 - Pregatesti visinele
Speli bine visinele si le cureti de samburi. Le asezi intr-un vas cu zaharul si le lasi asa pret de cateva ore, pentru a scoate sucul din ele. Poti sa le lasi cu zahar chiar si de pe o zi pe alta.
Pasul 2- Pui la fiert Dulceata de visine
Pui cratita de gatit pe foc mediu si amesteci pentru a dizolva tot zaharul. Spuma care se formeaza la suprafata trebuie indepartata.
Pasul 3 - Fierbi Dulceata de visine pana la consistenta potrivita
Fierbi dulceata pana cand se ingroasa. Testul este simplu: picuri putin sos pe o farfurie rece si daca picatura nu se prelinge, inseamna ca dulceata este gata. Fierbi in cratita pana cand dulceata ajunge la consistenta potrivita, dar tine cont si de faptul ca dulceata se va mai lega putin si dupa ce se raceste. Optional, poti adauga in dulceata un baton de vanilie, pentru aroma.
Paul 4 - Pui Dulceata de visine in borcane
Borcanele trebuie sa fie sterilizate in cuptor.
Pofta buna!
Comentarii