Dulceata de fragi

Daca ai ocazia sa faci dulceata de fragi, nu mai sta pe ganduri. Aceasta este una din cele mai parfumate dulceturi si o poti folosi pentru o multime de deserturi sau se poate consuma ca atare, pe paine.
 

TIMP DE PREGĂTIRE15 minute
TIMP DE PREPARARE20 minute
TIMP TOTAL35 minute

 

 

 500 gr fragi
 500 gr zahar tos
 100 ml apa
 ½ lamaie pentru zeama

 

 

Pasul 1 – Pregateste fragii
 

Verifica fragii si da-le deoparte pe cele putrezite.


Pasul 2 – Prepara siropul pentru dulceata de fragi
 

Ia o cratita mare cu fund gros si pune la fiert zaharul cu apa. Focul trebuie sa fie la temperatura medie. Lasa siropul sa dea in clocot si zaharul sa se topeasca.


Pasul 3 – Adauga lamaia si fragii
 

Stoarce zeama dintr-o jumatate de lamaie peste siropul din oala. Adauga si fragii spalati cu apa rece si lasati la strecurat. Creste intensitatea focului pentru ca dulceata sa fiarba bine. Culege spuma care se formeaza la suprafata si nu lasa prea mult fragutele la fiert pentru a evita descompunerea lor prea tare.


Pasul 4 – Lasa dulceata sa se odihneasca
 

Cand consistenta este potrivita (poti folosi un termometru de bucatarie sau poti face testul cu farfuria), inchide focul si acopera cratita cu un prosop curat de bucatarie, ud si bine stors.


Pasul 5 – Transfera dulceata de fragi in borcane
 

Pune dulceata de fragi in borcane, dupa ce s-a racorit sau ajunge la temperatura camerei (asta se poate intampla chiar si peste noapte). In timpul acesta dulceata se ingroasa si fructele devin mai stralucitoare. Dulceata se pune in borcane atunci cand s-a racit. Eticheteaza borcanul si pune-l in camara.

Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Dulceata de fragi
Dulceata de fragi
Daca ai ocazia sa faci dulceata de fragi, nu mai sta pe ganduri. Aceasta este una din cele mai parfumate dulceturi si o poti folosi pentru o multime de deserturi sau se poate consuma ca atare, pe...
Dulceata de caise
Dulceata de caise
Aceasta dulceata de caise este o raza de soare intr-un borcan, ceea ce o face spectaculoasa. Imediat ce apar caisele, faceti-va timp sa preparati cateva borcane pe care le puteti pastra timp de mai...
Dulceata de fructe de padure
Dulceata de fructe de padure
Pentru dulceata de fructe de padure poti folosi afine, zmeura, mure si/ sau coacaze. Este una din cele mai delicioase retete pentru dulceata. O poti folosi ulterior pentru a prepara diverse deserturi...
Dulceata de zmeura
Dulceata de zmeura
Aceasta dulceata de zmeura este regina gemurilor si dulceturilor rosii. Iata o reteta unica, ce face dulceata sa fie extra speciala. TIMP DE PREGĂTIRE 30 minute TIMP DE PREPARARE 1 oră TIMP...