Inceputul sezonului de vara este perfect pentru a incepe sa prepari dulceturi si conserve pentru sezonul rece sau pentru a avea intotdeauna la indemana un dulce perfect pentru un desert. Azi facem dulceata de cirese.
TIMP DE PREPARARE2 ore
TIMP TOTAL3 ore
2 kg cirese
1,50 kg zahar
sucul de la doua lamai
Pasul 1 – Pregateste ciresele
Prima data, spala bine ciresele si scoate-le samburii.
Pasul 2 – Pune ciresele in oala
Dupa ce ai curatat ciresele, pune-le intr-o oala pentru gatit. Pune zahar peste cirese si pret de mai multe ore lasa-le sa-si scoata sucul. Poti sa le lasi cu zahar chiar si o noapte intreaga. Daca vrei sa sari peste acest pas, atunci pune imediat ciresele cu zahar la fiert.
Pasul 3 – Adauga zeama de lamaie
Dupa ce le-ai pus la fiert, toarna peste cirese zeama de la cele doua lamai si lasa-le apoi sa fiarba timp de o ora. Focul trebuie sa fie la nivel mediu si e important sa nu pleci de langa vas, pentru ca dulceata se poate prinde.
Pasul 4 – Da spuma deoparte
Foloseste o paleta sau spumiera pentru a lua spuma care se formeaza la suprafata oalei cu dulceata. Acest pas este important pentru ca ajuta la eliminarea toxinelor din zahar.
Pasul 5 – Iei dulceata de pe foc
Cand dulceata de cirese este gata, o iei de pe foc si o lasi sa se raceasca. Este esential ca ea sa se fi legat cat mai bine. Dupa aceea, o poti pune in borcane sterilizate si uscate.
Pasul 6 – Pune dulceata in borcane
Dupa ce ai pus dulceata de cireste in borcane, intoarce-le pe acestea cu susul in jos, pentru a crea vid. Cand sunt reci complet, depoziteaza borcanele in camara.
Pofta buna!
Comentarii