Dulceata de caise

Aceasta dulceata de caise este o raza de soare intr-un borcan, ceea ce o face spectaculoasa. Imediat ce apar caisele, faceti-va timp sa preparati cateva borcane pe care le puteti pastra timp de mai multe luni.
 

TIMP DE PREGĂTIRE10 minute
TIMP DE PREPARARE1 oră
TIMP TOTAL1 oră 10 minute

 

 

 1200 gr caise
 1200 gr zahar
 zeama de la o lamaie

 

 

Pasul 1 – Pregatiti caisele
 

Puneti caisele si zaharul intr-o cratita mare, adaugati sucul de lamaie si lasati asa peste noapte.


Pasul 2 – Pregatiti farfurioarele pentru test
 

Cand sunteti gata sa incepeti dulceata de caise, puneti doua sau trei farfurioare la congelator, pentru testul pe care il veti face mai tarziu.


Pasul 3 – Fierbeti dulceata de caise
 

Puneti cratita la foc mic spre mediu si lasati zaharul sa se dizolve incet. De indata ce zaharul s-a dizolvat, cresteti temperatura focului si fierbeti dulceata. Lasati sa fiarba timp de circa 10 – 15 minute, amestecand din cand in cand, pana cand se ingroasa.


Pasul 4 – Testati considerenta pentru dulceata de caise
 

Dupa circa 5 minute, faceti testul de consistenta. Scoateti o farfurie rece din congelator, luati dulceata de pe foc si asezati o lingurita de dulceata pe farfurie. Lasati sa se raceasca pentru cateva secunde si apoi intindeti cu degetul. Daca se formeaza creste/ riduri pe dulceata, atunci inseamna ca ati obtinut consistenta perfecta. Daca nu, fierbeti din nou dulceata pentru inca 5 minute si repetati testul.


Pasul 5 – Puneti dulceata de caise in borcane
 

Cand dulceata ajunge la consistenta potrivita, luati cratita de pe foc si lasati-o sa se odihneasca timp de 5 minute. Amestecati dulceata si luati spuma de pe deasupra inainte de a o turna in borcane sterilizate. Sigilati borcanele cat timp dulceata este inca fierbinte si etichetati borcanele cand s-au racit.

Comentarii

Articole similare

Dulceata de caise
Dulceata de caise
Aceasta dulceata de caise este o raza de soare intr-un borcan, ceea ce o face spectaculoasa. Imediat ce apar caisele, faceti-va timp sa preparati cateva borcane pe care le puteti pastra timp de mai...
Compot de caise
Compot de caise
Vrei sa prepari compot de caise pentru sezonul rece? Iata o reteta usoara, fara conservanti. Caisele se taie in jumatate, iar compotul nu se fierbe prea mult pentru ca fructele sa-si pastreze...
Dulceata de fructe de padure
Dulceata de fructe de padure
Pentru dulceata de fructe de padure poti folosi afine, zmeura, mure si/ sau coacaze. Este una din cele mai delicioase retete pentru dulceata. O poti folosi ulterior pentru a prepara diverse deserturi...
Dulceata de zmeura
Dulceata de zmeura
Aceasta dulceata de zmeura este regina gemurilor si dulceturilor rosii. Iata o reteta unica, ce face dulceata sa fie extra speciala. TIMP DE PREGĂTIRE 30 minute TIMP DE PREPARARE 1 oră TIMP...