Aceasta dulceata de caise este o raza de soare intr-un borcan, ceea ce o face spectaculoasa. Imediat ce apar caisele, faceti-va timp sa preparati cateva borcane pe care le puteti pastra timp de mai multe luni.
TIMP DE PREPARARE1 oră
TIMP TOTAL1 oră 10 minute
1200 gr caise
1200 gr zahar
zeama de la o lamaie
Pasul 1 – Pregatiti caisele
Puneti caisele si zaharul intr-o cratita mare, adaugati sucul de lamaie si lasati asa peste noapte.
Pasul 2 – Pregatiti farfurioarele pentru test
Cand sunteti gata sa incepeti dulceata de caise, puneti doua sau trei farfurioare la congelator, pentru testul pe care il veti face mai tarziu.
Pasul 3 – Fierbeti dulceata de caise
Puneti cratita la foc mic spre mediu si lasati zaharul sa se dizolve incet. De indata ce zaharul s-a dizolvat, cresteti temperatura focului si fierbeti dulceata. Lasati sa fiarba timp de circa 10 – 15 minute, amestecand din cand in cand, pana cand se ingroasa.
Pasul 4 – Testati considerenta pentru dulceata de caise
Dupa circa 5 minute, faceti testul de consistenta. Scoateti o farfurie rece din congelator, luati dulceata de pe foc si asezati o lingurita de dulceata pe farfurie. Lasati sa se raceasca pentru cateva secunde si apoi intindeti cu degetul. Daca se formeaza creste/ riduri pe dulceata, atunci inseamna ca ati obtinut consistenta perfecta. Daca nu, fierbeti din nou dulceata pentru inca 5 minute si repetati testul.
Pasul 5 – Puneti dulceata de caise in borcane
Cand dulceata ajunge la consistenta potrivita, luati cratita de pe foc si lasati-o sa se odihneasca timp de 5 minute. Amestecati dulceata si luati spuma de pe deasupra inainte de a o turna in borcane sterilizate. Sigilati borcanele cat timp dulceata este inca fierbinte si etichetati borcanele cand s-au racit.
Comentarii