Daca nu sunteti fani ai preparatelor traditionale ce implica gatirea unor organe animale, atunci drobul de pui este o alternativa mai gustoasa si mai placuta pentru varianta clasica de drob de miel.
TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL1 oră 30 minute
1 kg pipote si inimi de pui
1 kg ficat de pui
4 cepe mari tocate
2 legaturi ceapa verde
2 legaturi patrunjel
2 legaturi marar
6 lingură(i) ulei
5 oua crude
3 oua fierte
piper
sare
Pasul 1 - Pregatirea carnii pentru Drob de pui
Se ia o cratita cu volum mare si se pun la fiert pipotele si inimile de pui, respectiv ficateii (pe care ii puteti praji in loc sa-I fierbeti), cu un varf de sare, pentru aproximativ jumatate de ora. Se indeparteaza spuma si cand acesta sunt gata se dau deoparte la racit. Carnea se toaca dupa preferinte, mai mare sau mai marunt, in functie de textura dorita a mancarii.
Pasul 2 - Pregatirea cepei
Se iau 4 cepe si se toaca marunt, care se pun la calit alaturi de un praf de sare, alaturi de ceapa verde. Se dau deoparte la racit.
Pasul 3 - Pregatire Drob de pui
Se amesteca ceapa calita cu carnea, marar, patrunjel si ouale batute, sara si piper dupa gust. Se omogenizeaza amestecul.
Pasul 4 - Pregatirea cuptorului pentru Drob de pui
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.
Pasul 5 - Coacerea drobului
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga o jumatate din compozitia drobului, apoii se pun ouale fierte si se acopera cu restul de compozitie. Se da preparatul la cuptor pentru 30-40 minute. Se lasa la racit si se serveste dupa plac.
Pofta buna!
Comentarii