“Lapte de pasare” este una dintre cele mai simple si iubite retete ale copilariei. Este o reteta cu traditie in gastronomia romaneasca, savuroasa si fina, un desert cu care-ti vei surprinde chiar si invitatii in zilele de petrecere. Nu aveti nevoie decat de cateva ingrediente de baza pe care le veti gasi cu usurinta in orice gospodarie.
TIMP DE PREPARARE10 minute
TIMP TOTAL20 minute
Ingrediente pentru crema de vanilie
500 ml lapte de tara
4 galbenuse de ou
120 gr zahar vanilat
1 linguriță(e) amidon
Ingrediente pentru bulgarasi
50 gr zahar
4 albuse ou
1 plic zahar vanilat
1 praf de sare
Pasul 1 - Pregatirea bulgarasilor
Intr-un castron se amesteca albusurile cu un praf de sare pana amestecul se omogenizeaza si devine spuma. Daca va este mai simplu puteti folosi un mixer. Adaugati zaharul incorporandu-l putin cate putin si amestecand incontinuu.
Pasul 2 - Gatirea bulgarasilor pentru Lapte de pasare
Se pune o cratita pe foc si se adauga laptele si zaharul vanilat. Dupa ce acesta a fiert, dati la foc mic si treceti cu cupa de inghetata prin lapte, apoi prin spuma, fomand buulgarasi cat cuprinde. Apoi adaugati bulgarasii in lapte si fierbetii pe o parte si pe cealalta timp de circa doua-trei minute, pana acestia se stabilizeaza. Apoi transferati bulgarasii intr-un castron sau pe o farfurie, la racit.
Pasul 3 - Pregatirea sosului
Se completeaza laptele ramas de la fierberea bulgarasilor, strecurat in prealabil, cu aproximativ jumatate de kilogram de lapte. Dati la foc mic si adaugati amidonul, zaharul vanilat (esenta si zahar obisnuit, dupa caz), galbenusuri si dupa caz, zahar brun. Amestecati pana acesta se ingroasa. Apoi dati deoparte.
Pasul 4 - Finalizarea desertului
Stabiliti portia dorita si transferati numarul dorit de bulgarasi intr-un vas cu fund adanc si adaugati sos dupa preverinte.
Pasul 5 - Servire Lapte de pasare
Se poate servi dupa preferinte, cu sos de artar, vanilie, ciocolata si ciocolata rasa sau fulgi.
Pofta buna!
Comentarii