Iti mai amintesti cu cat entuziasm asteptai vacantele la bunica si momentele in care te preintampina cu preparatele ei gustoase?
Astazi facem o incursiune in bucataria bunicii si te ajutam sa pregatesti una dintre retetele ei favorite - desertul cu malai si iaurt. Dulce, savoroasa si mai presus de orice, sanatoasa, de aceasta prajitura se vor indragosti toti membrii familiei.
TIMP DE PREPARARE1 oră
TIMP TOTAL1 oră 15 minute
350 gr malai
900 gr iaurt
350 gr zahar
300 ml ulei
250 gr faina
1 linguriță(e) esenta de vanilie
10 gr praf de copt
8 oua
Pasul 1 - Preincalzirea cuptorului
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.
Pasul 2 - Pregatirea aluatului
Se pregateste o tava care se tapeteaza cu hartie de copt.
Ulterior, se ia un bol mare in care se mixeaza ouale, zaharul, vanilia, peste care se adauga amestecul de faina de porumb si praf de copt deja omogenizate. Utilizati un mixer pentru a incorpora ingredientele intre ele, adaugand ulterior iaurtul si uleiul. Omogenizati din nou pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate impreuna.
Pasul 3 - Pregatire Desert dulce cu malai si iaurt
Turnati aluatul in tava si dati la cuptor pentru aproximativ 50 minute-o ora. Verificati cu ajutorul unei scobitori daca aluatul este gata sau daca mai trebuie lasat pret de cateva minute.
Pasul 4 - Servire Desert dulce cu malai si iaurt
Scoateti prajitura la racorit si pudrati-o cu zahar vanilat pudra. O puteti servi si cu diferite sosuri, creme etc.
Pofta buna!
Comentarii