Dulce, savoros si sanatos, reteta de crumble crocant este un desert pe care o veti incerca in repetate randuri o data ce veti testa aceasta combinatie. Este un desert simplu si rapid de pregatit, unde vedetele principale vor fi bineinteles fructele zemoase, suculente si pline desavoare. Si nici nu aveti nevoie de multe ingrediente. Iata cat este de simpla!
TIMP DE PREPARARE40 minute
TIMP TOTAL55 minute
Umplutura
300 gr caise
200 gr zmeura
3 lingură(i) faina
50 gr zahar
2 lingură(i) zeama de lamaie
1 praf de scortisoara
Topping
50 gr unt
80 gr zahar
50 gr faina
50 gr fulgi de ovaz
un pic de scortisoara
Pasul 1 - Preincalzirea cuptorului
Cuptorul se incalzeste la 180 grade Celsius.
Pasul 2 - Pregatire topping pentru Crumble crocant cu fructe
Faina cu zaharul, fulgii de ovaz, untul topit si scortisoara se omogenizeaza si se da deoparte pana la pasul urmator.
Pasul 3 - Pregatirea fructelor
Fructele se spala bine pentru a elimina impuritatile si, dupa caz, se elimina samburii. Taiati fructele in bucatele mici si amestecati-le cu faina, scortisoara si zeama stoarsa de la lamaie.
Pasul 4 - Pregatirea si coacerea prajiturii
Transferati intreg amestecul obtinut la pasul 3 intr-o tava de copt peste care adaugati topping-ul de la pasul 2. Se da prajitura la cuptor timp de aproximativ 40 minute.
Pasul 5 - Servire Crumble crocant cu fructe
Dupa ce ati scos prajitura din cuptor o puteti servi ca atare, decorata cu fructe proaspete, zahar pudrat, sos de fructe/ciocolata etc.
Pofta buna!
Comentarii