Compot de visine

O reteta de compot de visine fara conservanti. Il pregatesti vara si il poti consuma chiar si in zilele reci de iarna. Pentru ca visinele sunt ieftine in sezonul cald, merita sa faci cateva borcane pe care sa le depozitezi in camara.
 

TIMP DE PREGĂTIRE10 minute
TIMP DE PREPARARE1 oră
TIMP TOTAL1 oră 10 minute

 

 

 1 kg vișine frumoase
 1 l apa
 300 gr zahar
 baton de scorțișoară
 pastaie vanilie

 

 

Pasul 1 – Pregatesti visinele
 

Visinele se spala si se curata de frunze si de codite.


Pasul 2 – Calculezi de cata apa ai nevoie
 

O metoda simpla este sa pui visinele in borcane, sa le umpli cu apa rece pe toate si apoi sa rastorni apa intr-o cana sau oala pentru gatit gradata. Vei sti exact de ce cantitate de lichid ai nevoie. Totusi, iti recomandam sa pui intotdeauna putin mai mult.


Pasul 3 – Pregatirea borcanelor
 

Goliti borcanele, dupa ce ati facut testul pentru a calcula cantitatea necesara de apa. In continuare, va fi nevoie sa sterilizati borcanele si capacele in cuptor. La final, lasati-le sa se raceasca in cuptor.


Pasul 4 – Pregateste siropul pentru compot
 

Pentru aceasta, vei pune zahar in apa. Cat de dulce sau mai putin dulce va fi compotul, depinde de preferintele tale. Poti sa-l gusti sau poti sa pui circa 15 – 35 grame de zahar la 100 ml de apa. Pune siropul la fiert impreuna cu zaharul, vanilia si scortisoara. Lasa-l sa fiarba pana cand zaharul se topeste complet.


Pasul 5 – Toarna siropul peste visine
 

Aseaza visinele in borcane (cam 2/3 din spatiul interior). Siropul nu trebuie sa fie foarte fierbinte cand il torni peste visinele din borcane.


Pasul 6 – Fierbi compot de visine la cuptor
 

Inchide capacele borcanelor si aseaza-le cu tot cu tava in care sunt in cuptorul cald (la 115 grade Celsius). Lasa-le in cuptor timp de 20 de minute, iar apoi pana se racesc sau peste noapte. Cand sunt reci, verifica din nou capacele, eticheteaza-le si aseaza-le in camara.

Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Compot de visine
Compot de visine
O reteta de compot de visine fara conservanti. Il pregatesti vara si il poti consuma chiar si in zilele reci de iarna. Pentru ca visinele sunt ieftine in sezonul cald, merita sa faci cateva borcane...
Gem de visine
Gem de visine
Iata o reteta de gem de visine traditionala, fara conservanti. Nu iti recomandam sa fierbi fructele prea mult pentru ca isi vor pierde din calitati. Gasesti mai jos toate instructiunile. TIMP DE...
Compot de struguri
Compot de struguri
Un desert ușor și ideal în orice sezon este compotul. Iar un compot de struguri este alegerea perfectă pentru zilele de mahmureală sau pentru a servi un desert dulce, ușor, relativ sațios. Iar partea...
Pandispan cu visine
Pandispan cu visine
E sezonul visinelor, asa ca nu trebuie sa ratezi ocazia de a prepara un pandispan pufos, plin cu fructe. Adorat de copii, un desert placut de toata lumea, pandispanul cu visine ramane una din cele...
Dulceata de visine
Dulceata de visine
Exista o multime de avantaje pentru care se merita sa pregatesti dulceturi in casa, iar aceasta Dulceata de visine este simplu de preparat, incat ar trebui sa o incerci. TIMP DE PREGĂTIRE 20...
Inghetata de visine
Inghetata de visine
Nicio vara nu este completa fara o portie zdravana de inghetata. De aceasta data reteta este cat se poate de simpla, fara oua, unt sau lapte. O poti pregati acasa, cu foarte putin efort. TIMP DE...