Compot de struguri

Un desert ușor și ideal în orice sezon este compotul. Iar un compot de struguri este alegerea perfectă pentru zilele de mahmureală sau pentru a servi un desert dulce, ușor, relativ sațios. Iar partea cea mai bună e că se conservă cu ușurință chiar și peste iarnă. Iată cum să pregătiți cel mai delicios compot de struguri pentru la iarnă.
 

TIMP DE PREGĂTIRE15 minute
TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL50 minute

 

 

 3 kg boabe de struguri
 3 l apa
 1 kg zahar
 10 gr sare de lamaie

 

 

Pasul 1 - Pregătirea strugurilor
 

Strugurii se spală bine în mai multe ape, atât calde, cât și reci, pentru a favoriza îndepărtarea tuturor impurităților și a toxicității date de substanțele chimice.
Se desprind boabele de pe fiecare ciorchine și se dau deoparte.


Pasul 2 - Pregătirea siropului
 

Se pune o oala cu puțină apă pe foc în care se adaugă zahărul și sucul de lămâie. Se lasă la fiert la foc mic, adăugând și boabele de strugure. Când boabele de strugure devin destul de moi, compotul este gata.


Pasul 3 - Depozitare Compot de struguri
 

Transferați cantitatea permisă de struguri în borcane și ulterior acoperiți-le cu sirop până la gulerul borcanului. Înfiletați dopul bine și sterilizați borcanele.


Pasul 4 - Sterilizare Compot de struguri
 

Puneți pe foc o cratiță cu apă și adăugați borcanele cu compot. Lăsați la fiert cel puțin 30 minute din momentul în care apa dă în clocot.
Ulterior dați cratița deoparte, iar când borcanele s-au răcit natural, depozitați-le într-un loc răcoros.

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Compot de struguri
Compot de struguri
Un desert ușor și ideal în orice sezon este compotul. Iar un compot de struguri este alegerea perfectă pentru zilele de mahmureală sau pentru a servi un desert dulce, ușor, relativ sațios. Iar partea...
Ciorba de legume cu struguri
Ciorba de legume cu struguri
Ciorba de legume acrtită în mod tradițional așa cum o făceau bunicii noștri cu zeamă de struguri verzi, are o aromă unică, un parfum minunat și este bogată în vitamine și minerale. Este o rețetă...
Compot de visine
Compot de visine
O reteta de compot de visine fara conservanti. Il pregatesti vara si il poti consuma chiar si in zilele reci de iarna. Pentru ca visinele sunt ieftine in sezonul cald, merita sa faci cateva borcane...
Compot de caise
Compot de caise
Vrei sa prepari compot de caise pentru sezonul rece? Iata o reteta usoara, fara conservanti. Caisele se taie in jumatate, iar compotul nu se fierbe prea mult pentru ca fructele sa-si pastreze...