Compot de capsuni

Aceasta reteta de compot de capsuni nu contine conservanti si este asa cum au transmis-o mai departe bunicile noastre.
 

TIMP DE PREGĂTIRE15 minute
TIMP DE PREPARARE15 minute
TIMP TOTAL30 minute

 

 

 300 gr capsuni
 400 ml apa
 70 gr zahar
 20 ml zeama de lamaie

 

 

Pasul 1- Pregateste capsunile
 

Prima data curata si spala capsunile, dupa care lasa-le la scurs. Statistic vorbind, vei avea nevoie de circa 150 de grame de capsuni la fiecare borcan de 300 ml. Prin urmare, poti sa calculezi numarul de borcane de care ai nevoie.


Pasul 2 – Pregateste borcanele
 

Spala borcanele si capacele si sterilizeaza-le in cuptor.


Pasul 3 – Pregateste siropul pentru compotul de capsuni
 

Pentru asta, vezi cata apa intra in fiecare borcan (cam 200 ml de apa pentru fiecare borcan). Intr-o oala, pune pe foc 400 ml de apa si 80 grame de zahar, alaturi de 20 ml de zeama de lamaie, pentru a impiedica oxidarea capsunilor. Fierbe siropul timp de cateva minute pana cand se dizolva zaharul. Cand este gata, opreste focul si lasa siropul sa se raceasca.


Pasul 4 – Pune siropul in borcane
 

Cand siroul este rece, se toarna peste capsunile din borcane. Strange capacele borcanelor si fierbe-le la bain Marie, timp de 12 minute dupa ce apa incepe sa clocoteasca. Cand sunt gata, lasi borcanele sa se racoreasca usor in oala.


Pasul 5 – Pune borcanele in camara
 

Cand s-au racit, scoate borcanele cu compot de capsuni din apa, sterge-le si depoziteaza-le in camara.

Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Compot de capsuni
Compot de capsuni
Aceasta reteta de compot de capsuni nu contine conservanti si este asa cum au transmis-o mai departe bunicile noastre. TIMP DE PREGĂTIRE 15 minute TIMP DE PREPARARE 15 minute TIMP TOTAL 30...
Compot de struguri
Compot de struguri
Un desert ușor și ideal în orice sezon este compotul. Iar un compot de struguri este alegerea perfectă pentru zilele de mahmureală sau pentru a servi un desert dulce, ușor, relativ sațios. Iar partea...
Compot de visine
Compot de visine
O reteta de compot de visine fara conservanti. Il pregatesti vara si il poti consuma chiar si in zilele reci de iarna. Pentru ca visinele sunt ieftine in sezonul cald, merita sa faci cateva borcane...
Compot de caise
Compot de caise
Vrei sa prepari compot de caise pentru sezonul rece? Iata o reteta usoara, fara conservanti. Caisele se taie in jumatate, iar compotul nu se fierbe prea mult pentru ca fructele sa-si pastreze...