Compot de caise

Vrei sa prepari compot de caise pentru sezonul rece? Iata o reteta usoara, fara conservanti. Caisele se taie in jumatate, iar compotul nu se fierbe prea mult pentru ca fructele sa-si pastreze consistenta si savoarea.

TIMP DE PREGĂTIRE10 minute
TIMP DE PREPARARE1 oră
TIMP TOTAL1 oră 10 minute

 

 

 1 kg caise
 1 l apa
 250 gr zahăr
 ½ pastaie vanilie

 

 

Pasul 1 – Pregatesti caisele
 

Curata caisele, taie-le in doua si scoate-le samburii (acestia se pot sparge si au un miez foarte bun, care poate fi adaugat la dulceata de caise).


Pasul 2 – Calculezi necesarul de apa
 

Pentru aceasta, puneti caisele in borcane si umpleti borcanele cu apa rece. Rasturnati apa intr-o cana sau o oala gradata si veti sti exact de ce cantitate de apa aveti nevoie. Totusi, este bine sa puneti putin mai multa apa.


Pasul 3 – Pregateste borcanele
 

Dupa ce ai facut testul pentru a vedea cantitatea de apa necesara, scoate fructele din borcane si sterilizeaza-le la cuptor (impreuna cu capacele), la 150 de grace Celsius. Dupa sterilizare, scoateti tava cu borcane, dar lasati cuptorul pornit la 110 grade Celsius.


Pasul 4 – Pregateste siropul
 

Ia o oala si pune in ea 1 litri de apa si 250 grame de zahar. Pune siropul la fiert. Poti adauga o pastaie de vanilie, daca iti place gustul. Lasa siropul sa fiarba pana cand zaharul este complet dizolvat.


Pasul 5 – Toarna siropul peste fructe
 

Pune caisele in borcanele care sunt asezate pe tava. Toarna lichidul fierbinte, dar nu clocotit.


Pasul 6 – Fierbe compotul in cuptor
 

Pune capacele borcanelor cu compot de caise. Asigura-te ca sunt bine inchise. Pune apoi tava in cuptorul preincalzit la 115 grade Celsius. Lasa-le circa 20 de minute in cuptor, dupa care inchide cuptorul. Lasa borcanele in cuptor sa se racoreasca.


Pasul 7 – Depozitarea borcanelor
 

Cand borcanele cu compot de caise s-au racit, se eticheteaza si se depoziteaza in camara.

Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Compot de caise
Compot de caise
Vrei sa prepari compot de caise pentru sezonul rece? Iata o reteta usoara, fara conservanti. Caisele se taie in jumatate, iar compotul nu se fierbe prea mult pentru ca fructele sa-si pastreze...
Dulceata de caise
Dulceata de caise
Aceasta dulceata de caise este o raza de soare intr-un borcan, ceea ce o face spectaculoasa. Imediat ce apar caisele, faceti-va timp sa preparati cateva borcane pe care le puteti pastra timp de mai...
Compot de struguri
Compot de struguri
Un desert ușor și ideal în orice sezon este compotul. Iar un compot de struguri este alegerea perfectă pentru zilele de mahmureală sau pentru a servi un desert dulce, ușor, relativ sațios. Iar partea...
Compot de visine
Compot de visine
O reteta de compot de visine fara conservanti. Il pregatesti vara si il poti consuma chiar si in zilele reci de iarna. Pentru ca visinele sunt ieftine in sezonul cald, merita sa faci cateva borcane...
Compot de capsuni
Compot de capsuni
Aceasta reteta de compot de capsuni nu contine conservanti si este asa cum au transmis-o mai departe bunicile noastre. TIMP DE PREGĂTIRE 15 minute TIMP DE PREPARARE 15 minute TIMP TOTAL 30...