Coltunasi savurosi cu branza

Daca ai crescut alaturi de bunici este imposibil sa nu fi incercat cel putin o data coltunasii cu branza. Sarati sau dulci, coltunasii sunt alegerea ideala atunci cand ai nevoie de o gustare satioasa si savuroasa. Readu-ti aminte de vremurile copilariei si hai sa te delectezi din nou cu o reteta la care te vei linge pe degete.
 

TIMP DE PREGĂTIRE20 minute
TIMP DE PREPARARE20 minute
TIMP TOTAL40 minute

 

 

 500 gr faina
 120 ml apa
 5 oua
 500 gr branza proaspata de vaci
 2 lingură(i) smantana
 2 lingură(i) smantana
 sare
 ulei

 

 

Pasul 1 - Pregatirea aluatului pentru Coltunasi savurosi cu branza
 

Intr-un bol de dimensiune medie spre mare se cerne faina. Se adauga mai apoi ouale, cu apa si uleiul, respectiv un varf de sare. Daca preferati coltunasii dulci, va recomandam sa adaugati si o lingurita de zahar si o esenta de vanilie.
Omogenizati si framantati, mai apoi dati la odihnit.


Pasul 2 - Pregatirea umpluturii
 

Luati un alt vas in care adaugati branza proaspata de vaci, ouale si un praf de sare. Pentru coltunasi dulci puteti adauga zahar vanilat, esenta, coaja rasa de portocala si lamaie.


Pasul 3 - Formarea coltunatilor
 

Impartiti aluatul in bucati adecvate si incepeti a rula fiecare bucata. Formati patrate aproximativ egale si adaugati in mijlocul lor cate o lingura din amestecul de branza. Impaturiti coltunasii formand triunghiuri, pe care sa le sigilati bine la capete cu ajutorul unei furculite.


Pasul 5 - Gatire Coltunasi savurosi cu branza
 

Puneti apa la foc intr-o oala cu un praf de sare si cand aceasta s-a infierbantat adaugati coltunasii la fiert. In momentul in care acestia se ridica la suprafata inseamna ca sunt fierti si ii puteti da deoparte. Pentru si mai multa savoare puteti fierbe coltunasii in lapte.


Pasul 6 - Servire Coltunasi savurosi cu branza
 

Adaugati coltunasii pe o farfurie sau un platou si presarati, dupa caz, zahar si/sau smantana. Se servesc reci.

Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Coltunasi savurosi cu branza
Coltunasi savurosi cu branza
Daca ai crescut alaturi de bunici este imposibil sa nu fi incercat cel putin o data coltunasii cu branza. Sarati sau dulci, coltunasii sunt alegerea ideala atunci cand ai nevoie de o gustare satioasa...
Empanadas cu dovleac
Empanadas cu dovleac
Empanadas cu dovleac este un fel de mâncare latino-american, preparat din aluat copt sau prăjit, cu umplutură dulce sau sărată. Pe undeva aduc a colțunași românești. Empanadas cu dovleac sunt rețeta...
Mititei fragezi
Mititei fragezi
Ideali pentru reuniunile in familie sau cu prieteni, la petrecerile de weekend sau in team building-uri in aer liber, mititeii sunt un preparat extrem de simplu si versatil care se poate asocia cu...
Brioșe gustoase cu bucăți de ciocolată
Brioșe gustoase cu bucăți de ciocolată
Brioșele cu bucăți de ciocolată sunt unul din cele mai simple și rapide deserturi pe care le poți pregăti pentru copii, musafiri și zilele de răsfăț în familie. Un dulce gustos și pregătit în casă,...
Paine simpla de casa
Paine simpla de casa
Cand iti este dor de mirosul de paine facuta in casa, incearca aceasta reteta. Este usoara. Urmeaza pasii de mai jos pentru a obtine o paine simpla de casa, moale si pufoasa pe dinauntru, cu o crusta...