In doar 30 de minute poti sa faci un desert gustos, la micul dejun sau la cina. De la 0. Secretul clatitelor pufoase este: untul. Pentru cele mai bune rezultate la dospit, scoateti 2 lingurile de praf de copt din reteta si adaugati o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu.
TIMP DE PREPARARE 30 minute
TIMP TOTAL 50 minute
1 cana faina
1 lingură(i) zahar
2 ½ linguriță(e) praf de copt
½ linguriță(e) sare
1 ¼ cana lapte
3 lingură(i) unt topit
1 ou mare
ulei de uns tigaia
Pasul 1 - Pregatiti aluatul pentru Clatite - reteta usoara
Intr-un bol mare, amestecati faina, zaharul, praful de copt si sarea. Adaugati lapte, unt si ou. Amestecati pana cand faina se incorporeaza bine.
Pasul 2 - Prajiti clatitele
Incingeti o tigaie de clatite antiaderenta si ungeti cu ulei. Pe rand, puneti cate un polonic din aluatul realizat si aveti grija ca acesta sa acopere toata baza tigaii. Lasati clatitele pe foc timp de 2 - 3 minute sau pana cand aluatul incepe sa faca bule ori marginile se usuca usor.
Pasul 3 - Intoarceti clatitele
Cu ajutorul unei spatule, intoarceti clatitele si lasati-le sa se prajeasca si pe partea cealalta. Sunt gata cand devin aurii. Transferati-le pe un platou sau pastrati-le la cald intr-o tava de copt cu margini mici, in cuptorul incalzit la 100 grade Celsius.
Repetati procedura formand alte clatite, pana cand aluatul se termina. De fiecare data, ungeti tigaie cu putin ulei.
Pasul 4 - Servire Clatite - reteta usoara
Clatitele sunt extrem de versatile si le puteti accesoriza cu ce umplutura doriti - dulceata, ciocolata, crema de vanilie etc.
Pofta buna!
Comentarii