Clatitele sunt unul din cele mai iubite deserturi din toata timpurile si din toate locurile. De aceasta data iti propunem o reteta aparte, cu scortisoara si iz de portocale. Gateste si tu Clatite cu scortisoara si portocale.
TIMP DE PREPARARE1 oră
TIMP TOTAL1 oră 15 minute
2 lingură(i) unt sau margarina
100 ml apa minerala
300 ml lapte
2 batoane de scortisoara
2 linguriță(e) esenta de portocale
50 ml rom
130 gr faina
3 oua
sare
ulei pentru copt clatitele
Pasul 1 - Fierbi laptele cu scortisoara
Intr-o cratita pentru gatit , pui laptele la fiert impreuna cu scortisoara. Lasi sa dea in clocot, apoi iei de pe foc, acoperi si lasi timp de 30 de minute. Dupa jumatate de ora, iei capacul si lasi laptele sa se raceasca. Scoti batonul de scortisoara.
Pasul 2 - Pregatesti aluatul
Amesteci faina cu sarea, adaugi oale, rom si esenta de portocala. De asemenea, pui si untul sau margarina. Amesteci bine pana cand se formeaza o pasta. Adaugi laptele treptat, apoi apa minerala si amesteci permanent. Trebuie sa obtii un aluat subtire si legat (fara cocoloase). Cand e gata, dai aluatul deoparte circa 30 de minute.
Pasul 3 - Coci Clatite cu scortisoara si portocale
Iei o tigaie de clatite si o pui pe foc. O ungi cu o lingurita de ulei inainte de fiecare coacere a clatitelor. Torni cate un polonic din aluat pentru a forma cate o clatita. Pentru fiecare clatita ar trebui sa petreci cam 2 minute pentru coacere, pe fiecare parte.
Pasul 4 - Servire Clatite cu scortisoara si portocale
Clatitele se pot servi cu dulceata, compot, ciocolata topita, fructe caramelizate miere sau fructe proaspete.
Pofta buna!
Comentarii