Ciuperci umplute

Aceste Ciuperci umplute contin usturoi, ceapa, nuci, persmet si codite tocate de ciuperci. Presarati parmezan si introduceti-le la cuptor si veti avea un aperitiv minunat pentru orice ocazie. Aceasta reteta ar trebui sa fie prezenta in colectia fiecarei bucatarii de casa. Sunt usor de facut, perfecte si pentru petreceri, iar variatiile sunt practic interminabile.
 

TIMP DE PREGĂTIRE 20 minute
TIMP DE PREPARARE 20 minute
TIMP TOTAL 40 minute

 

 

 20 palarii de ciuperci
 1 lingură(i) unt
 2 cepe mici taiate
 1 capatana mare de usturoi pisat
 2 lingură(i) alune tocate
 sare
 2 lingură(i) patrunjel tocat
 ierburi condimentate sau cimbru
 2 lingură(i) pesmet
 2 lingură(i) supa de pui
 2 lingură(i) ulei de masline extravirgin
 2 lingură(i) parmesan ras

 

 

Pasul 1 - Pregatiti cuptorul pentru Ciuperci umplute
 

Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.


Pasul 2 - Pregatiti umplutura
 

Incalziti o lingura de unt intr-o tigaie mica, la foc mediu - mare. Tocati tulpinile de ciuperci si caliti-le alaturi de ceapa, timp de 4 - 5 minute, amestecand des sa nu se prinda. Adaugati usturoiul si nucile. Presarati sare. Amestecati si mai lasati inca 2 minute pe foc.

Stingeti focul si adaugati patrunjelul, ierburile aromate si pesmetul. Turnati sherry-ul intr-un procesor de alimente (mixer sau blender) si apoi restul umpluturii. Apasati de mai multe ori pentru a forma un amestec fin, aproape ca o pasta.


Pasul 3 - Montati ciupercile
 

Umpleti palariile de ciuperci. Prima data le ungeti cu putin ulei de masline. Apoi le umpleti pe rand si le asezati pe o tava de copt. Presarati deasupra parmezan ras, pe fiecare ciuperca.


Pasul 4 - Coaceti la cuptor aceste Ciuperci umplute
 

Coaceti in cuptor timp de 10 - 20 de minute, la 190 grade Celsius sau pana cand branza se rumeneste deasupra si incepe sa se adune putina apa la baza fiecarei ciuperci. Lasati la racit timp de 5 minute inainte de servire.
Pofta buna! 

Comentarii

Articole similare

Ciuperci umplute
Ciuperci umplute
Aceste Ciuperci umplute contin usturoi, ceapa, nuci, persmet si codite tocate de ciuperci. Presarati parmezan si introduceti-le la cuptor si veti avea un aperitiv minunat pentru orice ocazie. Aceasta...
Ciuperci cu branza si nuci
Ciuperci cu branza si nuci
Aceste ciuperci cu branza se pot gati la aragaz, cuptor sau la grill si au un ingredient surpriza: nucile. Sunt exceptionale cand vrei sa-ti impresionezi invitatii cu un platou frumos aranjat, pentru...
Tarta cu morcovi si ciuperci
Tarta cu morcovi si ciuperci
Tarta cu morcovi si ciuperci este o idee foarte buna de preparat sanatos sau pentru vegetarieni. Se gateste destul de usor. TIMP DE PREGĂTIRE 15 minute TIMP DE PREPARARE 45 minute TIMP TOTAL 1...
Budinca cu spanac si ciuperci
Budinca cu spanac si ciuperci
Acest preparat, Budinca cu spanac si ciuperci este unul simplu dar sofisticat in acelasi timp, care se opeste in gura cu fiecare imbucatura. Este realizat numai din ingrediente savuroase si sanatoase...
Snitele de ciuperci
Snitele de ciuperci
Snitele de ciuperci reprezinta o idee fantastica pentru un aperitiv facut pe repede inainte sau pentru mesele de post in care doriti sa scoateti carnea din meniu. Snitele de ciuperci sunt gustoase,...
Cornuri vafe umplute
Cornuri vafe umplute
Daca va este dor de un desert ca la bunica acasa, aceasta reteta este perfecta pentru a aduce la voi acasa putin din parfumul dulce al copilariei. Vafele for iesi extrem de fragede si gustoase, iar...