Aceste ciuperci cu branza se pot gati la aragaz, cuptor sau la grill si au un ingredient surpriza: nucile. Sunt exceptionale cand vrei sa-ti impresionezi invitatii cu un platou frumos aranjat, pentru cei mici si oricand vrei sa experimentezi ceva nou, cu sansa mare de reusita.
TIMP DE PREPARARE20 minute
TIMP TOTAL31 minute
8 ciuperci champignon
1 lingură(i) unt
1 catel de usturo
3 crengute de cimbru
1 ceapa verde
patrunjel
20 gr miez de nuca marunt
1 lingură(i) pesmet
20 gr branza tare
10 gr parmezan ras
sare si piper
Pasul 1 – Pregateste ciupercile
Spala ciupercile si da deoparte tulpinile. Palariile nu trebuie decojite, dar trebuie bine curatate. Tulpinile se taie marunt. Lamele palariilor se indeparteaza si ele cu ajutorul unei lingurite. Acest pas este insa optional si avantajul sau este sa poti pune mai multa umplutura in ciuperci.
Pasul 2 – Caleste tulpinile de ciuperci
Ia o tigaie si caleste in ea tulpinile de ciuperci cu untul, usturoiul zdrobit, frunze de cimbru si ceapa verde taiata. Lasa-le pe foc tipm de circa 3 minute.
Pasul 3 – Prepara umplutura pentru Ciuperci cu branza si nuci
Intr-un bol amesteca tuplinile calite de ciuperci, cu pesmetul, patrunjelul tocat, nucile, branza, parmezanul. Adauga si codimentele, sare si piper.
Pasul 4 – Gateste palariile ciupercilor
Intr-o tava grill sau direct pe gratar gateste palariile ciupercilor. Prima data lasa-le putin cu fata in jos ca sa isi lase putin suc, dupa care intoarce-le si aseaza in ele umplutura. Lasa-le pe tigaia de grill pana cand sunt bine facute. Ciupercile pot fi astfel gatite si in cuptor.
Cand sunt gata, Ciuperci cu branza si nuci se scot, se aseaza pe un platou si se servesc calde.
Pofta buna!
Comentarii