Ciorba de legume cu struguri

Ciorba de legume acrtită în mod tradițional așa cum o făceau bunicii noștri cu zeamă de struguri verzi, are o aromă unică, un parfum minunat și este bogată în vitamine și minerale. Este o rețetă ideală pentru zilele călduroase de vară, dar și un preparat de excepție pentru tranziția către sezonul rece. Și fără îndoiala va fi și cea mai bună ciorbă pe care ai încercat-o vreodată!
 

TIMP DE PREGĂTIRE20 minute
TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL50 minute

 

 

 2 cepe de marime medie
 1 morcov
 2 ardei rosu
 2 ardei verde
 2 ardei galben
 1 dovlecel
 1 rosie mare
 1 telina mica
 2 cartofi
 200 gr fasole verde
 3 ciorchini agurida
 patrunjel verde si leustean
 sare

 

 

Pasul 1 - Pregătirea legumelor
 

Ceapa si morcovul se curăță și se toacă mărunt (sau se dau prin răzătoare, în special morcovul).
Se curăță și țelina, cartofii, ardeiul si fasolea. Apoi se toacă și ele după preferințe cuburi mai mari sau mai mici).


Pasul 2 - Pregătire Ciorba de legume cu struguri
 

Se ia o cratiță în care se pune puțin ulei și se călește ceapa cu morcovul până își schimbă culoarea. Se adaugă apa și restul legumelor. Se lasă la foc mediu.


Pasul 3 - Pregătirea acriturii de struguri
 

Se ia o cratita cu apă și se pune pe foc la fiert. Se adaugă strugurii verzi și acri spălați în prealabil. Se lasă pe foc până când bobul se înmoaie. Ulterior, cu ajutorul unei site și a unui castron, se trec strugurii în sită și se pisează. Se dă deoparte.


Pasul 4 - Finalizarea ciorbei
 

Ciorba se completează cu sucul de roșii. Când cartofii sunt fierți se adaugă sucul de struguri și se asezonează cu sare, piper, pătrunjel și leuștean tocat mărunt.


Pasul 5 - Servire Ciorba de legume cu struguri
 

Nu rămâne decât să treceți ciorba în castron și s-o serviți ca atare sau cu puțină smântână.

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Ciorba de legume cu struguri
Ciorba de legume cu struguri
Ciorba de legume acrtită în mod tradițional așa cum o făceau bunicii noștri cu zeamă de struguri verzi, are o aromă unică, un parfum minunat și este bogată în vitamine și minerale. Este o rețetă...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare este una din cele mai iubite si realizate retete pentru copii si adulti. Perisoarele sunt moi, usor de consumat, alaturi de ciorba condimentata corespunzator. Este perfecta in...
Compot de struguri
Compot de struguri
Un desert ușor și ideal în orice sezon este compotul. Iar un compot de struguri este alegerea perfectă pentru zilele de mahmureală sau pentru a servi un desert dulce, ușor, relativ sațios. Iar partea...
Ciorba de miel
Ciorba de miel
Ciorba este un preparat care nu lipseste niciodata de pe masa, mai ales din seria felurilor principale. Insa, de sarbatorile Pascale, te invitam sa inlocuiesc ciorba traditionala de vita sau de pui...
Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
Ciorba radauteana este un preparent des solicitat in cadrul restaurantelor romanesti. Savoarea aparte a acesteia este data de aroma legumelor proaspete si de dress-ul cu smantana, ceea ce transforma...