Ciorba de legume acrtită în mod tradițional așa cum o făceau bunicii noștri cu zeamă de struguri verzi, are o aromă unică, un parfum minunat și este bogată în vitamine și minerale. Este o rețetă ideală pentru zilele călduroase de vară, dar și un preparat de excepție pentru tranziția către sezonul rece. Și fără îndoiala va fi și cea mai bună ciorbă pe care ai încercat-o vreodată!
TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL50 minute
2 cepe de marime medie
1 morcov
2 ardei rosu
2 ardei verde
2 ardei galben
1 dovlecel
1 rosie mare
1 telina mica
2 cartofi
200 gr fasole verde
3 ciorchini agurida
patrunjel verde si leustean
sare
Pasul 1 - Pregătirea legumelor
Ceapa si morcovul se curăță și se toacă mărunt (sau se dau prin răzătoare, în special morcovul).
Se curăță și țelina, cartofii, ardeiul si fasolea. Apoi se toacă și ele după preferințe cuburi mai mari sau mai mici).
Pasul 2 - Pregătire Ciorba de legume cu struguri
Se ia o cratiță în care se pune puțin ulei și se călește ceapa cu morcovul până își schimbă culoarea. Se adaugă apa și restul legumelor. Se lasă la foc mediu.
Pasul 3 - Pregătirea acriturii de struguri
Se ia o cratita cu apă și se pune pe foc la fiert. Se adaugă strugurii verzi și acri spălați în prealabil. Se lasă pe foc până când bobul se înmoaie. Ulterior, cu ajutorul unei site și a unui castron, se trec strugurii în sită și se pisează. Se dă deoparte.
Pasul 4 - Finalizarea ciorbei
Ciorba se completează cu sucul de roșii. Când cartofii sunt fierți se adaugă sucul de struguri și se asezonează cu sare, piper, pătrunjel și leuștean tocat mărunt.
Pasul 5 - Servire Ciorba de legume cu struguri
Nu rămâne decât să treceți ciorba în castron și s-o serviți ca atare sau cu puțină smântână.
Poftă bună!
Comentarii