Iata o reteta minunata care poate functiona ca un aperitiv delicios sau o masa usoara in timpul saptamanii. Chiftelutele asiatice de pui se coc in cuptor si se acopera cu un sos de ghimbir delicios, miere si glazura de susan. In 30 de minute poti prepara Chiftelute asiatice de pui.
TIMP DE PREPARARE15 minute
TIMP TOTAL30 minute
5 kg carne tocata
½ cana pesmet
4 cepe verzi
2 catei usturoi
1 linguriță(e) ghimbir macinat
1 ou
2 linguriță(e) ulei de susan
1 lingură(i) ulei soia
¼ linguriță(e) sare
Pentru glazura
⅓ cana sos soia
1 lingură(i) otet din orez
1 catel usturoi razuit sau zdrobit
¼ cana miere
1 linguriță(e) ulei susan
2 linguriță(e) amidon de porumb + 2 lingurile de apa
Pasul 1- Pregatiti ingredientele pentru Chiftelute asiatice de pui
Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.
Combinati bine toate ingredientele pentru chiftelute intr-un bol mare.
Pasul 2 - Formati chiftelutele
Formati circa 24 - 30 de chiftele si asezati-le pe o foaie de copt.
Pasul 3 - Coaceti chiftelutele
Coaceti timp de 15 -20 de minute sau pana cand chiftelutele sunt usor rumenite la exterior si bine gatite.
In timp ce chiftelutele se gatesc, bateti ingredientele pentru glazura intr-o oala mica.
Pasul 4 - Faceti glazura pentru Chiftelute asiatice de pui
Fierbeti totul, amestecand pana cand sosul incepe sa se ingroase. Reduceti temperatura la minim si continuati sa amestecati ocazional pana cand chiftelele sunt gata.
Pasul 5 - Servire Chiftelute asiatice de pui
Turnati glazura peste chiftelele de pe tava de copt si amestecati-le ca sa se acopere de glazura.
Atentie:
- Asigurati-va ca ingredientele pentru chiftelute sunt intr-adevar bine amestecate. Iti recomandam sa folosesti mainile, pentru a amesteca cat mai omogen.
- Folositi hartie de copt pentru a evita lipirea. In plus, e usor sa curatati.
- Formati bile cu forme si dimensiuni uniforme ca sa se gateasca uniform.
- Daca doriti, puteti gati chiftelutele pe aragaz. Adaugati putin ulei intr-o tigaie incinsa si gatiti timp de circa 12 minute. Amestecati ocazional.
Comentarii