Iti vin musafiri in vizita si nu stii cu ce desert spectaculos sa-i surprinzi? Noi iti propunem o reteta senzationala si sofisticata de cheesecake cu care-i vei cuceri de indata si pentru care nu va trebui sa stai prea mult timp in bucatarie. Pe cat e de simplu de preparat, pe atat e de usor de savurat. Iata cat de simplu se face!
Blat
200 gr miez de nuca
180 gr biscuiti digestivi
200 gr curmale fara samburi
Crema
400 gr crema de branza
300 gr frisca lichida
2 lingură(i) zahar pudra
1 linguriță(e) esenta de vanilie
20 gr gelatina
100 ml lapte
100 ml apa
Decor
fistic
miere
Pasul 1 - Pregatirea curmalelor
Se scot samburii curmalelor (daca este cazul) si se pun la hidrata pentru 30 minute in apa calduta. Mai apoi se pun in blender si se fac pasta.
Pasul 2 - Pregatirea blatului pentru Cheesecake cu fistic si curmale
Peste curmalele pasta se adauga biscuitii digestivi si nuca, care se blenduiesc pana cand amestecul capata o textura nisipoasa. Intreg amestecul se toarna intr-o tava si se aplatizeaza usor pentru uniformizare. Dati la rece.
Pasul 3 - Pregatirea cremei
Intr-un bol adaugati branza, cu zaharul, vanilia si frisca lichida. Omogenizati cu ajutorul unui blender.
Peste aceasta crema turnati gelatina deshidratata timp de 10 minute si laptele. Amestecati crema pana cand toate ingredientele s-au intrepatruns impreuna.
Pasul 4 - Asamblare Cheesecake cu fistic si curmale
Scoateti blatul de la frigider si turnati crema de branza deasupra. Nivelati crema si decorati cu fistic, curmale si nuci. Puneti prajitura la rece timp de minim 3 ore si nu uitati sa impartasiti cate putin din ea cu toti cei dragi.
Pofta buna!
Comentarii