Acest preparat, Budinca cu spanac si ciuperci este unul simplu dar sofisticat in acelasi timp, care se opeste in gura cu fiecare imbucatura. Este realizat numai din ingrediente savuroase si sanatoase - paine, branza, verdeturi si multe altele.
TIMP DE PREPARARE 40 minute
TIMP TOTAL 1 oră
2 lingură(i) ulei de masline + extra pentru uns folia
500 gr ciuperci
12 oua mari
1 pahar lapte
1 lingură(i) mustar Dijon
1 linguriță(e) nucsoara macinata
sare si piper
500 gr paine cu maia, taiata felii
2 pahare spanac
2 cepe mici taiate subtire
170 gr branza (Gruyere) sau altceva
Pasul 1 - Pregatirea cuptorului
Incalzeste cuptorul la 400 grade Celsius.
Pasul 2 - Pregatirea tavii
Imbracati fundul tavii pentru cuptor cu folie de copt si tapetati cu ulei 3/4 din aceasta.
Pasul 3 - Pregatirea ciupercilor
Intr-o tigaie rumeniti jumatate din cantitatea de ciuperci pentru 4-5 minute, pana acestea devin usor maronii. Transferati-le intr-o farfurie si repetati procedura si cu celelalte.
Pasul 4 - Pregatirea amestecului pentru Budinca cu spanac si ciuperci
Intre timp, mixati intr-un bool mare ouale, laptele, mustarul, nucsoara si un varf de sare si piper. Adaugati paine pana la acoperirea amestecului. Gratinati cu ciuperci, spanac, praz sau ceapa si o jumatate de cana de branza.
Pasul 5 - Gatire Budinca cu spanac si ciuperci
Amestecul se transfera in vasul de gatit pregatit la pasul 2 si se presara cu branza. Acoperiti cu folie si gatiti circa 30 minute. Dupa cele 30 minute indepartati folia si mai gatiti pana se formeaza o crusta, circa 2-4 minute.
Pofta buna!
Comentarii