Legumele adaugate in aceste briose sarate trebuie sa fie putin calite. Daca vei pune legume crude, acestea vor ramane destul de tari. In schimb, daca sunt calite, dovlecelul si ardeiul se vor inmuia putin si vor prinde un gust mai bun.
TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL45 minute
250 gr faina alba
1 linguriță(e) oregano
3 oua batute
100 ml lapte
1 dovlecel
2 ardei grasi
150 gr branza tare
7 lingură(i) ulei de masline
sare
piper
2 linguriță(e) praf de copt
Pasul 1 – Pregateste cuptorul si tava de briose
Cuptorul trebuie incalzit la 190 de grade. De asemenea, trebuie sa pregatesti si o tava de briose in care asezi hartiutele pentru copt.
Pasul 2 – Amesteca faina si condimentele pentru Briose sarate cu branza si legume
Intr-un castron vei incepe sa amesteci faina cu praful de copt, sarea, piperul si oregano.
Pasul 3 – Pregateste si caleste legumele
Dovlecelul si ardeii se taie bucati si se calesc cu o lingura de ulei de masline. Pune tigaia pe aragaz la foc mare si ai grija ca legumele sa nu se inmoaie prea mult. Dupa circa 5 minute le poti scoate si le lasi sa se raceasca pe un platou.
Pasul 4 – Finalizeaza aluatul pentru Briose sarate cu branza si legume
Branza se rade pe razatoarea cea mare. Apoi peste amestecul de faina adaugi ouale, laptele, 5 linguri de ulei. Amesteci pentru ca toate sa se omogenizeze bine. Incorporeaza la final branza si legumele calite.
Pasul 5 – Coace briose sarate cu branza si legume
Aluatul obtinut se toarna in hartiutele de briose, care sunt asezate in tava pentru briose. Briosele se coc la cuptor timp de 30 de minute si se scot cand sunt frumos rumenite.
Pofta buna!
Comentarii